Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Blesk pomohl: Veronice (23) odpustili pokutu 12 tisíc korun, naletěla úvěrové firmě

Veronika Kašáková se málem dostala do bezvýchodné situace
Veronika Kašáková se málem dostala do bezvýchodné situace  (Autor: Blesk - Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová - 
15. listopadu 2012
06:26

Do finanční tísně se dostala Veronika Kašáková (23) z Chomutova. Úvěrové firmě zaplatila předem poplatek za sjednání půjčky 8200 korun. Peníze však společnost slečně neposkytla chtěla zaplatit pokutu 12 000 korun.

„Měla jsem strach, že se z toho sama nedostanu,“ zdůvodnila Veronika, proč se obrátila na Blesk. Svým případem chce varovat ostatní, byť nemůže firmu jmenovat, protože ve smlouvě, kterou podepsala, se firma jistí padesátitisícovou pokutou za medializaci. „Nutně jsem potřebovala peníze a nepřemýšlela, co podepisuji a k čemu se zavazuji,“ popsala mladá žena, která vyrůstala v dětském domově. Stěžovala si, že na podobné situace ji tam nikdo nikdy nepřipravoval.

Zprostředkovatel úvěru ji ujišťoval, že podklady má v pořádku a peníze na její účet brzy přijdou. Úvěrová firma ji však obvinila, že zkreslila své příjmy, protože je v práci teprve ve zkušební době. „Zprostředkovatel tvrdil, že to vadit nebude. Pak přišlo zamítnutí půjčky a pokuta,“ dodala.

„Poradce se podařilo dohledat a bude s ním zahájeno kárné řízení,“ napsal Blesku Tomáš Zdechovský, jednatel Exekutive Head, který případ Kašákové s redaktorkou Blesku projednával. Posléze úvěrová firma stěžovatelce napsala, že vůči ní neuplatňuje pokutu ve výši dvanáct tisíc korun. A vrátila ji i poplatek.

newsteuer ( 14. března 2013 18:22 )

fortin:Ty bys potřeboval palicí pěkných pár ran!!!!Nevíš v čem tahle holčina vyrůstala tak mlč!!

opportunity ( 19. listopadu 2012 21:05 )

Slečna nenaletěla, je protě jenom blbá. Nepřečetla si podmínky, nebo přečetla a kašlala na ně, a teď se diví. Takhle by bylo možno "odpouštět" kdekomu kdeco.

slimstar ( 19. listopadu 2012 17:54 )

Přesne tak, každý chce zbohatnout na druhém, oklamat druhého, vytáhnout pěníze za každou cenu, skřeti nás oblbujou smlouvama.

1anetka1234 ( 15. listopadu 2012 20:54 )

Myslím, že jsou na světe lidi, kteří si pomoc zaslouží víc

e.44 ( 15. listopadu 2012 12:14 )

Socializmus je dlouhodobého života neschopnej, uměle, ne přirozeným vývojem vytvořenej, historickej omyl.

Zobrazit celou diskusi