Zní to pěkně. Místo několika splátek, které míří z vašeho účtu do různých bank a finančních institucí, budete platit jen jedné a ještě ušetříte. Než ale vyrazíte do banky, pořádně si vše promyslete.

Sloučení se nevyplatí všem

Konsolidace půjček je v Česku čím dál oblíbenější. Zdálo by se logické, že po smrsknutí půjček do jedné většinou sáhnou klienti, kteří už nejsou schopni své dluhy kočírovat. Jenže v tom je háček. Banky konsolidaci schválí jen v případě, že jste dosud své půjčky řádně spláceli.

Nebankovní společnosti občas udělají výjimku, ale ani ony nemají problém najít si neplatiče v bankovním registru a konsolidaci neschválit. Další háček je i v tom, že i když se vám po konsolidaci splátky sníží, prodlouží se doba splácení a tak můžete nakonec zaplatit více.

Půjčku zlevní RePůjčka

S výhodnou novinkou pro zadlužené přichází na trh Equa bank. „Nabízíme ještě výhodnější řešení než jakým je konsolidace půjček, díky kterému si můžete svou stávající půjčku zlevnit až o 25 procent,“ říká Markéta Dvořáčková, mluvčí Equa Bank. RePůjčku je podle ní možné využít na splacení jakékoliv půjčky. „Je jedno, jestli je to půjčka neúčelová, účelová, úvěr na auto nebo již zkonsolidovaná půjčka, která vznikla sloučením více vašich půjček do jedné,“ vysvětluje Dvořáčková.

Peníze si dobře rozdělte, aby vám zbylo na nutné platby
Autor: profimedia.cz
Výhodou RePůjcky je podle ní fakt, že je možné ji získat bez prokazování příjmu, bez zajištění a s jedním průkazem totožnosti. „Oproti konsolidačním půjčkám se zachovává doba splácení a pevná měsíční splátka zůstává po celou dobu trvání úvěru. Půjčku můžete splatit kdykoliv předčasně a bez skrytých poplatků,“ dodává mluvčí.

Finanční slovníček: Co znamená když se řekne...

Konsolidace

Místo několika svých půjček (i u více bank a finančních společností) budete mít jen jednu. Měsíční splátky se vám sníží, ale celkově zaplatíte často více, protože budete platit delší dobu.

RePůjčka

Půjčka, kterou je možné využít ke zlevnění jiné půjčky nebo úvěru. Je možné ji využít i ke splacení konsolidované půjčky. Repůjčka sníží pravidelně splácenou částku, ale doba splácení zůstane stejná.

Oddlužení

Šance pro dlužníky, kteří jsou schopni svým věřitelům zaplatit (ať už jednorázově třeba prodejem majetku nebo ve splátkách) aspoň 30 procent dluhů během pěti let. Po pěti letech je pak dlužník osvobozený od placení zbytku svých dluhů. Oddlužení se řídí insolvenčním zákonem a rozhoduje o něm soud.