Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Důchodkyně má místo milionů dluhy: Leták ze schránky z ní udělal žebračku!

Podvedená Jana Ch. s fotografi í hostince, který chtěla prodat, ale naletěla podvodníkovi
Podvedená Jana Ch. s fotografi í hostince, který chtěla prodat, ale naletěla podvodníkovi  (Autor: Blesk – Jitka Pecharová)
Autor: Jitka Pecharová, lmk - 
11. října 2012
15:24

Povedeného zprostředkovatele prodeje hostince si najala Jana Ch. (57) z Hradce Králové. Dala mu plnou moc k sehnání kupce. Muž ale zneužil listiny k nabrání půjček. Nasekal dluhy a žena se ocitla v exekuci.

Ženu v invalidním důchodu zlákal leták ze schránky, který nabízel zajištění prodeje nemovitostí, oddlužení a další služby. Chtěla prodat po matce zděděný hostinec u Prahy za 9 milionů a zkontaktovala firmu na letáku.

Nedbala varování

Zprostředkovatel prodeje pohostinství ženu asi čtvrt roku ujišťoval, že má zájemce o koupi. Ona ale v katastru s údivem zjistila, že na hostinec, její parcely a další majetek zřídili exekutoři zástavní právo. Její plnou moc zřejmě zneužil zprostředkovatel prodeje k braní půjček, které ale chtějí věřitelé vrátit od ženy. „Rodina nechtěla, abych tu hospodu prodala. Říkali, že jen naletím, a měli pravdu. Teď si nadávám, jak jsem byla hloupá a důvěřivá,“ vyčítá si Jana Ch.

Invalidní důchodkyně podala na zprostředkovatele prodeje nemovitosti trestní oznámení. „Mohu potvrdit, že případ vyšetřujeme a prověřujeme, za jakých okolností věřitelé poskytli půjčky,“ uvedla Ivana Ježková z hradecké krajské policie.

Pomalu na dně

„I když se to vyšetřuje, domů mi však stále chodí exekuční příkazy. S odvoláním jsem neuspěla. Zástavní právo mám kromě hostince i na garáž a chatu. A podle posledního příkazu mi bude od října exekučně strháván důchod o částku 90 korun,“ postěžovala si žena, která je pomalu na dně. „Snad je ale ještě spravedlnost a viník nakonec bude potrestán,“ doufá Jana Ch.

e.44 ( 14. října 2012 14:35 )

Dík, ale já se s ním už o ničem bavit nehodlám ani kdyby si o mě zas začal otírat tu jeho nevymáchanou hubu. Tím, že použil tu nejtrapnější a nejubožejší lůzerskou fintu s nařčením z držení více nicků u mě definitivně skončil. Tohle už tu několik chcípáků na různý lidech i na mě zkoušelo. Nějak nepochodili tohle tu bere každej za tu největší ubohost. Navíc to neni poprvé, co jsem se tu setkala s někým, kdo zarputile trvá na nesmylu, stále mele svoje a překrucuje odpovědi druhých, vnucuje jim něco, co vůbec nenapsli, snaží se do jejich života promítat svoje mindráky a neúspěchy, no prostě ubožák a demagog jehož jedinou možností cítit se jako člověk je shazovat lidi na diskusích. I tací jsou mezi náma a nikdo s tím nic nenadělá. Jsou trapní, ubozí, otravní. Útěchou je, že tu žádný z nich moc dlouho nevydržel.

pepazdp ( 14. října 2012 13:58 )

Kdyby tě ten trotl eště otravoval, tady najdeš spoustu případů potvrzujících že se exekuce skutečně konaj přesně jaks to popisovala ty. http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A110228_179347_blogidnes

e.44 ( 13. října 2012 23:53 )

Dík za tip. Možná až se budu někdy hodně nudit. Dneska ale ne. Prožila jsem den na "kapku" vyšší úrovni zábavy než jakou mi můžou poskytnout excesy toho lůzra.

pepazdp ( 13. října 2012 23:29 )

Byl sem do teď na idned a brečím smíchy jak si ho tam podávali. Profláknutá figura, klasickej trotl, houština nejnovějších iracionálních keců advokáta2010, to sou ještě ty mírnější fláky. Jestli se chceš taky pobavit, hoď si do googlu advokat2010 diskuze idnes.

e.44 ( 13. října 2012 22:31 )

Teda pepíno, tys to tady rozjel Už ho nech chudáčka, ještě si to kvůli tobě hodí. Vždyť je to jenom ubohej lůzr, životní ztroskotanec bez špetky sebeúcty. Žádnej skutečnej advokát by sem nikdy nestrčil ani špičku nosu, natož aby si nechal takhle nadávat jenom proto aby se s ním vůbec někdo bavil. Chudáček, asi se s ním doma nebaví ani klika od dveří

Zobrazit celou diskusi