Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Majitel dostal od soudu pokutu 30 tisíc korun: Lidé z ghetta se zatím stěhovat nebudou

Autor: Ivana Žáková, lmk - 
22. srpna 2012
21:04

Obyvatelé ghetta na ulici Přednádraží v Ostravě- Přívoze si oddechli. Soud, který se měl původně týkat jejich exekuce, zatím jen dal pokutu majiteli domů Oldřichu Roztočilovi.

Třicetitisícovou pokutu dostal majitel domů v ostravském ghettu Přednádraží Oldřich Roztočil za to, že nerespektoval nařízení stavebního úřadu a nechal v domech dál bydlet na 140 lidí.

Roztočila verdikt zaskočil. „To jsem se měl s těmi lidmi prát nebo je rozehnat jako štvanou zvěř? Vždyť protestovali, že se budou bránit a opustí své domovy jen přes svoje mrtvoly,“ reagoval na rozhodnutí Okresního soudu v Ostravě Roztočil. Je rozhodnutý se hned odvolat.

Okresní soud měl včera rozhodnout o exekučním vystěhování zhruba stovky lidí, kteří odmítli z domů odejít do předražených ubytoven. To nakonec neudělal paradoxně kvůli chybě, kterou udělali stavební úředníci.

„Návrh stavebního úřadu neobsahoval žádost ohledně vystěhování lidí, ale byl směřován na společnost Domy Přednádraží, aby vyklidila své objekty,“ vysvětlil včera chybu úřadu mluvčí soudu Alexandr Dadam.

Návrh na vyklizení domů tedy soud projedná samostatně. O vystěhování rozhodne zřejmě už příští týden.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi