Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Americký vrah plánuje přesídlit do Česka: Spojil se s kastelánem hradu Loket

Autor: Kateřina Moravcová - 
16. května 2016
13:46

Hrad Loket učaroval svou krásou americkému vězni Brandonu Dukovi (28). Ten kastelánovi napsal dopis, ve kterém prosí o zaslání fotky. Chce si středověký klenot namalovat.

Brandon Duke byl podle amerických internetových serverů odsouzen v roce 2010. Údajně zastřelil policistu, kterého pokládal za zombie, oživlou mrtvolu. Ve vězení v Coloradu si má odsedět 55 let. Poté by chtěl žít v Mariánských Lázních, alespoň to píše ve svém dopise, který poslal na hrad Loket u Karlových Varů.

„Požádal nás o zaslání pohledu hradu, protože ho uchvátil natolik, že jej chce namalovat. Nemáme důvod mu nevyhovět a určitě mu fotku s nějakými informacemi o naší památce pošleme,“ říká kastelán Václav Lojín, který z netradičního zájmu neskrýval překvapení.

Americký vězeň nemá z pochopitelných důvodů přístup k internetu. V dopise, ke kterému přiložil i svou fotku, píše, že Loket viděl na obrázku kdysi v minulosti. Zalíbily se mu prý úchvatné okolní scenérie.

V dopise vězeň píše, že sedí za politický zločin, což ale podle amerických serverů není pravda. V dopise vězeň píše, že sedí za politický zločin, což ale podle amerických serverů není pravda. | Kateřina Moravcová

„Ahoj. Jmenuji se Brandon Duke. Píšu Vám z USA. Jsem ve vězení za politické zločiny. Až mě pustí na svobodu, plánuju přijet do České republiky a usadit se v Mariánských Lázních. Žádám Vaši pomoc. Ve vězení rád trávím čas malováním, chtěl bych fotku nějakého hradu, který bych namaloval. Kdysi jsem viděl fotku hradu Loket. Je velmi krásný s nádhernou scenerií a okolím. Nemám přístup k internetu. Mohli byste mi něco říct o městu Loket? Dopředu děkuju za Vaši pomoc, doufám, že to bude co nejdříve. Přikládám svou fotku z 15. 4. 2016. S úctou…"

vrahrychtar ( 16. května 2016 17:19 )

kastelan to asi spatne pochopil...americky vrah se s nim chce spojit analne (_!_)

gabreta ( 16. května 2016 17:02 )

Ježiši a proč nevyhovět "Člověku v tísni"? V Německu mají takoví lidé i základny a ne jen tam. A když vyrazí na výlet, tak jim úchylové i mávají vlaječkama!!

kukuku ( 16. května 2016 14:23 )

Stejně jako Mašínové a podobní obyčejní kriminálníci v dopise sám sebe označuje za politického.

Babu141 ( 16. května 2016 14:08 )

 Zůstaň doma,hnusáku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání