Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čech vykradl dvě banky v Rakousku: Na pracovníky mířil pistolí

Autor: dce - 
12. května 2016
18:02

Rakouští kriminalisté již tři měsíce pátrají po Čechovi, který vykradl dvě místní banky. Na pomoc si přinesl pepřový sprej a dokonce i pistoli. Pod pohrůžkou, že ji použije, přinutil pracovnici, aby mu vydala obsah příručního sejfu. Neznáte muže z fotografií?

„Dne 16. 2. letošního roku vstoupil do pobočky banky Raiffeisenbank Seefeld-Kadolz, která se nachází v okrese Hollabrunn, Dolní Rakousy,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Nguyenová. Seefeld-Kadolz leží necelých dvacet kilometrů jihovýchodně od Znojma.

V ruce měl pepřový sprej a krátkou střelnou zbraň. Se slovy: ‚Peníze, všechny peníze!‘ požadoval vydání peněz v hotovosti. Přehodil na psací stůl jedné z pracovnic plastovou nákupní tašku. Pracovnice poté vybrala bankovky z příručního trezoru a vložila je do tašky. Mezitím jeden z vedoucích zaměstnanců banky stihl tichým zařízením přivolat policii,“ informovala Nguyenová.

Pachatel si tohoto kroku ovšem všiml a muži do obličeje nastříkal pepřový sprej. Pak z pobočky banky utekl. Je možné, že odjel stříbrným vozem combi s českou poznávací značkou. Zanedlouho nato došlo k druhé velmi podobné loupeži ve stejném rakouském okrese.

„Za poskytnutí informací, které by vedly k dopadení pachatele, byla vypsána peněžitá odměna 4.000 eur,“ doplnila mluvčí.

Muži bylo přibližně 30-40 let, měřil asi 170-175 cm, měl sportovní postavu a udržovaný vzhled. Hovořil německy s rozeznatelným přízvukem. Měl na sobě černou bundu s kapucí, černé kalhoty, na nohou měl bílé sportovní boty a na hlavě černou kšiltovku a černé dioptrické brýle.

Pokud máte o muži jakékoliv informace, předejte je policii na lince 158.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání