Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krásná misska zmizela beze stopy z Karlova mostu: Utopila se nebo skončila v otroctví?

Autor: dce - 
20. dubna 2016
15:21

Byl duben 1996, když Daniela v Praze s kamarády slavila napsání maturitní písemky. Mladá a krásná dívka ale uprostřed noci náhle zmizela. Zůstala po ní jen kabelka s osobními věcmi. Její rodina po ní usilovně pátrala, kde se dalo, ale marně – ani po dvaceti letech se neobjevily nové informace.

Byl pátek 19. dubna 1996. Osmnáctiletá Daniela z Bořanovic a její spolužáci právě úspěšně napsali maturitní písemky na soukromé podnikatelské škole. S kamarády se vydala na koncert do rockového klubu v centru Prahy. Dovnitř se ale nedostali, a tak si koupili pár lahví vína a vydali se na tah Prahou.

Nakonec byli už jen tři, Daniela a dva kluci – Honza K. a František H. –, když dorazili na Karlův most. Chvíli po půlnoci jim Daniela řekla, že si odskočí na záchod. Nechala u nich kabelku a odběhla směrem ke Kampě. „Viděli jsme ji naposledy u sochy u zábradlí,“ prohlásil před lety František.

Podle výpovědi ji po nějaké době šli kluci hledat. Pátrali po ní do čtyř do rána, ale marně. Nakonec jim nezbylo než zajet do Bořanovic na Praze–východ a říct vše Danieliným rodičům. Trvá to dva dny, než je po Daniele vyhlášeno policejní pátrání. Ani to ale nepřineslo žádné výsledky.

Dana měla přespat u kamarádky, protože domů by se v noci jen tak nedostala. Ta ji ale ten večer neviděla.

Bohumil Kýra – Danielin otec – se nakonec vydává po dívce pátrat na vlastní pěst. Pochybuje i o výpovědi dvou chlapců, později totiž tvrdili, že se Daniela vydala k Novému Městu. Oba byli podnapilí, a tak se jen těžko usuzuje, co se ve skutečnosti dělo.

Vyšetřovatel se ptal v okolních restauracích, kam by si Daniela mohla odskočit na WC. Nikdo ji ale neviděl. Pan Bohumil najímá soukromého detektiva, kromě Prahy ji pak hledají po celé republice. Pátral po ní i Interpol...

Verzí je několik: Daniela mohla spadnout do Vltavy, ale pan Bohumil je přesvědčen, že to by si jí snad někdo všiml. Policie tuto verzi nevyloučila, její tělo by ale dříve či později muselo být objeveno. A nic podobného se nestalo.

Daniela byla krásná, štíhlá dívka, která se dokonce zúčastnila soutěže Miss ČR v roce 1995. Vypadla sice ve čtvrtfinále, byla ale odhodlaná se přihlásit znovu. Atraktivní brunetka se tak mohla stát obětí únosu kuplíři.

Tato verze se jejímu otci jevila jako nejpravděpodobnější. Danielu tak hledali v nevěstincích i podél E55, kde tamním prostitutkám ukazovali její fotku. „Finančně to zruinovalo rodinu a k ničemu to stejně nevedlo,“ řekl pan Bohumil magazínu Krimi Revue.

„Nevěřím, že by bez dokladů, bez peněz, před maturitou, dobrovolně někam sama odešla. Neměla proč. Měla své plány. Chtěla dokončit školu a příští rok se znovu účastnit soutěže Miss,“ řekl její otec před 20 lety Blesku.

versutus ( 20. dubna 2016 23:30 )

Dobře jsi se odkopal psychopate.

versutus ( 20. dubna 2016 23:26 )

Jsi úplnej Sherlock!

renataren ( 20. dubna 2016 17:50 )

Takže si to shrneme: Utopení ? Našla by se mrtvola... Dále dívka nepůjde na záchod bez kabelky... Ti 2 ,,kamarádi", kteří ani neví jakým směrem šla na WC se mi nezdají ? Asi bych je proklepla více než naši drazí policisté...

zednik ( 20. dubna 2016 17:37 )

 ke Kampě Asi mám tlustý prst

zednik ( 20. dubna 2016 17:27 )

 Odejít směrek ke Kampše nebo k Novému městu je sakra rozdíl. V každém případě to není tak snadné spadnou tam do Vltavy,nesnažit se vydrápat a nevolat o pomoc. O půlnoci by ji někdo určitě slyšel. Ledaže byla totálně na plech a zhulená. Buď kluci vědí víc , nebo ji někdo odchytnul . To že by tělo nevyplavalo , byť desítky km daleko je málo pravděpodobné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání