Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policie našla zmizelou advokátku: Pohřešovali ji více než tři měsíce

Autor: dce - 
19. února 2016
14:20

Policistům se ve čtvrtek podařilo vypátrat více než tři měsíce pohřešovanou advokátku Ivanu J. Ženu našli v domě v severních Čechách, kde se podle vlastní výpovědi skrývala!

Policisté vypátrali 18. února v jednom z domů v severních Čechách zmizelou advokátku Ivanu J. Při následném výslechu žena uvedla, že se celou dobu pohybovala sama o své svobodné vůli různě po Evropě a nyní se schovávala v domě u svých známých,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Ženu policisté pohřešovali od 9. listopadu – ten den si advokátka rezervovala kavárnu v pražských Holešovicích, kde měl proběhnout křest její knihy s politickým podtextem. Jak vyšlo najevo během policejního vyšetřování, žádná taková kniha ovšem neexistovala ani neexistuje.

„V rámci tohoto prošetřování zjistili, že vlastně fakticky žádná kniha neexistuje, nebo respektive nenarazili na žádnou osobu, která by viděla stránku, řádku z té knihy nebo aspoň její obal. V rámci České ani Slovenské republiky neexistuje takzvané ISBN evidenční číslo, pod kterým by měla být tato kniha vydávána. Stejně tak se po zmizení paní Jirkové neozval ani žádný z nakladatelů, který by zajišťoval vydání této knihy,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan v lednu v pořadu Na stopě.

Ivana J. ovšem měla za sebou celou řadu věřitelů, exekutorů a dalších lidí, které podle policie podvedla. Dokonce měla na krku i trestný čin podvodu a to ne poprvé. Policisté tedy kromě možné vraždy či únosu prověřovali i verzi, že se žena skrývá právě před věřiteli – a ta se ukázala jako pravdivá.

Vzhledem k tomu, že se v jiném případě majetkového charakteru žena nachází v pozici obžalované a byla obava, že se bude vyhýbat trestnímu řízení, vydal na ni soud zatykač. Detektivové proto ženu následně převezli do vazební věznice,“ dodal Daněk.

kuniksicht ( 20. února 2016 02:54 )

 vazena pani advokatka a ji podobni by meli cele to patrani po ni zaplatit !!!! fakt nechapu proc tohle platit z nasich dani

20tina12 ( 19. února 2016 21:26 )

A pak věř advokátům👎👎👎👎 

placenta ( 19. února 2016 20:03 )

sr.át naní na kun.du

ellenic ( 19. února 2016 19:53 )

To je neskutečné, advokátka a podvody. To je tak hloupá, že neví, že jí něco takového nemůže projít . Dala bych jí zaplatit celé tříměsíční pátrání.

ejvm1712 ( 19. února 2016 17:57 )

Z a s r a n á advokacie i soudnictví v ČR

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání