Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Prostitut popřel, že plánoval vraždu pasáka: Byla to legrace, tvrdí

Autor: ČTK ljš - 
13. dubna 2016
13:02

Homosexuální prostitut Michal B., který podle obžaloby plánoval ze Švýcarska přes známé vraždu svého pasáka, u soudu vinu popřel. Tvrdí, že objednání vraždy nemyslel vážně, byla to prý legrace. O dva roky staršího mladíka chtěl údajně jen "smazat z Facebooku a vytěsnit", nikoliv zlikvidovat, jak uvádí obžaloba. Hrozí mu až dvacetileté vězení.

Státní zástupkyně Jana Kadeřábková věří, že šestadvacetiletý Michal B. se chtěl muže, který mu sháněl zákazníky, zbavit. Údajně kvůli neshodám v podnikání v oblasti homosexuální prostituce, vzájemným dluhům i kvůli tomu, že se muž choval nepřístojně v bytě, jejž mu obžalovaný po dobu svého pobytu v cizině zapůjčil.

Vraždu prý Michal B. začal plánovat loni v srpnu, když byl s jinými mladými prostituty v cizině kvůli "kšeftům". Pasák klienty domlouval z Prahy za 25procentní provizi a po prostitutech žádal i další peníze. "B. začal hovořit o tom, že ho musí zničit, respektive nechat zabít, že 'si nezaslouží tady bejt'," popsala obžaloba. S požadavkem na zprostředkování vraždy se prý obrátil na devatenáctiletého kolegu, který v kauze vystupuje jako svědek. Ten se z obavy o mužův život naoko nabídl, že na likvidaci najme svého otce. Obžalovaný s tím prý souhlasil.

Svědek pak odjel do Prahy, kde ohroženého muže informoval o plánu Michala B, který mu poté přes facebook potvrdil, že na usmrcení muže trvá, a v následném telefonátu slíbil za vykonání vraždy 20 000 až 30 000 korun. "To nebylo myšleno vážně, byl jsem pod vlivem alkoholu, nebyl jsem ten den úplně v pohodě," hájil se ve středu u pražského městského soudu obžalovaný. "To, že bychom ho odstranili, jsme předtím ve Švýcarsku neřešili; jen, že si ho smažeme z Facebooku a necháme ho být, že ho vytěsníme. Ne, že ho zlikvidujeme," uvedl.

Ke svému předchozímu životu vypověděl, že pochází z Aše a má základní vzdělání. Před nástupem do vazby bydlel v Praze, kde se živil eskortem a také natáčením porna. Měsíčně si tak vydělal 80 000 až 90 000 korun.

Devatenáctiletý svědek soudu řekl, že Babka a pasák si vzájemně vyhrožovali kvůli dluhům v hodnotě desítek tisíc. "Požádal mě, jestli mám nějaký známý, že se ho potřebuje zbavit. Nejdřív jsem si myslel, že to myslí ze srandy nebo ze vzteku. Ale pak říkal, že si když tak sežene jiný známý. Řekl jsem mu, že můj otec je psychopat a že to klidně za peníze udělá," popsal svědek. Na události z loňského roku se ale rozvzpomínal jen velmi zvolna. Omlouval to tím, že se léčí kvůli dlouhodobému užívání drog.

Ruudazvostravy ( 13. dubna 2016 13:38 )

 No,von prej ten pasák řek,že mu vihulý kůly prevency AIC pr*cku,ale dyš prej dotyčnej nedával majzla,tak mu do zadní trupki narval tu svou přerostlou kládu.Nakonec do něj nablyl eště belýk zdrclí mr*tki a ten nebohej hómofyl tejť čeká buť rodinu a nebo mu votěhotnělo ho*uno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání