Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

14letý vrah Elišky zůstává v ústavu: Jeho otec od soudu utekl

Autor: uá, ljš - 
8. dubna 2016
12:34

Kdyby se před soud dostal dřív, mohla být Eliška naživu! Čtrnáctiletý Daniel B. totiž před necelým rokem shodil do výtahové šachty svého kamaráda. Zůstal ale na svobodě a dívenku z Teplic to tak stálo život.

Protože není Daniel B. trestně odpovědný, rozhoduje v jeho případě soud pouze o výchovných opatřeních, která ho budou čekat. Chlapec je zatím umístěn ve výchovném ústavu v Boleticích.

O tom, co s ním bude dál, ale zatím soud nerozhodl. „Jednání bylo odročeno, protože je potřeba dotyčného podrobit znaleckým zkoumáním,“ řekl Blesk.cz předseda ústeckého soudu Jan Tichý.

Kvůli věku pachatele se soudní jednání konalo za zvýšených opatření. Novináři nebyli vpuštěni ani na chodbu před soudní síní, v níž soud rozhodoval. Do budovy soudu pak Daniela B. přivedli zadním vchodem.

Mladého vraha přišel k soudu podpořit jeho otec. Ten se ale k synovým činům vyjádřit nechtěl a z budovy utekl.

K události, za kterou je Daniel souzený, došlo loni na začátku června. Tehdy se v opuštěném domě pohádal s kamarádem kvůli dívce a strčil ho do výtahové šachty. Tam ho nechal bez pomoci. Chlapec se naštěstí zranil jen lehce.

Jeho další oběť, třináctiletá Eliška, bohužel takové štěstí neměla. Zemřela na následky bodných zranění v zahradní chatce, kam ji Daniel na Valentýna pozval. Případ znovu rozvířil debaty o snížení věkové hranice trestní odpovědnosti.

 

Desterz ( 8. dubna 2016 16:30 )

Za nezletilé děti mají plnou právní odpovědnost rodiče. Pokud se dítě dopustí násilného trestného činu, rodič sice není trestně zodpovědný. Ale v plném rozsahu zodpovídá za náhradu škody vzniklou ublížením na zdraví, nebo dokonce zabitím!

ones ( 8. dubna 2016 14:43 )

To si pište že si to budu pamatovat!Naše rodina má 4 hlasy!

zdenkk ( 8. dubna 2016 14:21 )

Důchodci, i ti co tam brzy budete, pamatujte si to do voleb !!! Top 09 proti navýšení pro důchodce : 200,-Kč !!! Nikdo z TOP 09 nehlasoval pro zvýšení důchodů od 1.ledna 2017 !!! Nesouhlasilo 13 : Zdeněk Bezecný, Jan Farský, Petr Gazdík,Leoš Heger, Václav Horáček, Jiří Koubek ,Marek Ženíšek,Věra Kovářová, Michal Kučera, Helena Langšádlová, František Laudát,Jaroslav Lobkowicz (Plzeň), Karel Tureček Nepřihlášeni: 4. Nina Nováková, Stanislav Polčák, Karel Schwarzenberg(usnul), František Vácha Zdrželi se: 3: Jiří Skalický, Anna Putnová, Gabriela Pecková Omluveni: 6: Markéta Adamová, Jitka Chalánková ,Daniel Korte, Miroslav Kalousek,Rom Kostřica, Herbert Pavera ____________________________________________________________________________ Všichni z TOP 09, ale hlasovali pro zvýšení platů poslanců o 7000,- Kč !!! !!! ... za TOP 09 pro BYLO VŠECH .............26 poslanců !!!

kiwi65 ( 8. dubna 2016 13:38 )

 Že nikdo netípnul diskusi.Jinak Boletice,není to náhodou ten ústav odkud si sem tam nějakej magor odskočí někoho zabít nebo znásilnit?Doufá snad nějakej chrej mozek že se taková zrůda může napravit?Až jim uteče a zas někoho zabije tak si budou drbat hlavy.Okamžitě doživotí,když už naní trest smrti.

kradu ( 8. dubna 2016 13:22 )

se divím že je k tomu otevřená diskuze

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání