Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Největší simulant v Česku: 1700krát zneužil nemocnici, dostal 5,5 roku

Autor: jp - 
5. dubna 2016
13:33

Za předstírání infarktů s úmyslem zajistit si hospitalizaci a tím pádem zdarma bydlení a stravu potrestal soud bezdomovce Pavla K. (59). Podvádění, které mu procházelo 5 let, a pojišťovna během té doby proplatila za jeho „léčbu“ 5,6 milionu korun, ocenil 5,5 roky vězení.

Rozsudek padl po dvou dnech jednání, kterého se Pavel K. nechtěl účastnit a z vazby ho eskorta nepřivedla ani na verdikt. „Nechci mít ještě pokutu za napadání soudu,“ vysvětloval před procesem. Vinu však popřel a jeho obhájkyně žádala zproštění.

Svůj návrh opírala o tvrzení, že muž čelil stejnému obvinění už v roce 2009, ale stíhání bylo tehdy zastaveno a muž opustil vazbu. Právě po tomto propuštění osmkrát trestaný Pavel K. zřejmě nabyl dojmu, že by mu simulování nemoci mohlo procházet.

Pět let nepřetržitě navštěvoval špitály po celé zemi a předstíral infarkt s tím, že je řidičem z povolání a nevolno se mu udělalo při průjezdu regionem. Znalec vyčíslil kolem 1700 případů zbytečných vyšetření a hospitalizací.

ellenic ( 5. dubna 2016 14:04 )

Po odpykání trestu ho nechat na doživotí drhnout nemocniční chodby a toalety pro veřejnost . Na oddělení bych ho nepustila, co kdyby si zase lehl do některé volné postele .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání