Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nevím, jak jsem se dostal z večírku! Opilec podle obžaloby srazil autem dva lidi

Autor: ljš, ČTK - 
7. března 2016
12:55

Pod vlivem alkoholu srazil dva mladé lidi, nijak jim nepomohl a z místa nehody ujel! Obžalovanému Václavu S., který v pondělí stanul před Pražským městským soudem, za těžké ublížení na zdraví hrozí až 12 let vězení.

Nehoda se stala v prosinci 2014. Václav S., jenž podle obžaloby celou noc popíjel na firemním večírku, srazil nad ránem cestou z baru ve Zborovské ulici dva lidi. Obžalovaný zraněným prý nepomohl a od nehody ujel. Muž i žena skončili v motolské nemocnici.

Obžalovaný tvrdí, že si z události nic nepamatuje, a vinu popírá. Nedokázal také vysvětlit, jak se jeho auto přemístilo ze Smíchova, kde strávil noc, do pražských Záběhlic, na parkoviště k jeho domu.

Předsedkyně senátu Dana Pacholíková vyslechla další svědky, vypovídal například soused obžalovaného, jenž na řidiče auta zavolal policii. Ten uvedl, že muž působil agresivně, ale nemohl prý posoudit, jestli byl opilý. Nebyl také schopen určit, jestli auto řídil obžalovaný. Soudkyně také vyslechla bývalé spolupracovníky Václava S., ti ale shodně vypověděli, že neví, jak se obžalovaný dopravil domů.

Pacholíková četla i znalecký posudek, který zhodnotil stav auta obžalovaného. Zmínila poškození karoserie a nárazníku vozidla. Soudský uvedl, že nárazník poškodil při parkování o obrubník. "Je to staré auto, je běžně poškozené," dodal.

Státní zástupce i obhájce se shodli na tom, že není třeba výslechu dalších svědků, soud ale trval na tom, že předvolá muže, od něhož obžalovaný vůz koupil. Chce také vyslechnout další účastníky firemního večírku. Znovu předvolá i další svědky, kteří dnes k jednání nepřišli. Jednání tak bude pokračovat na začátku května.

rumungro ( 7. března 2016 17:16 )

Soudce : " Byl jsem opilý, asi proto dostal obžalovaný 20 let natvrdo a 10 mil. pokutu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání