Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Valentýnská vražda v Teplicích: Elišku (†13) do nebe vyprovodil i milovaný koník

Autor: Jana Ulrichová, ljš - 
1. března 2016
13:24

Bylo jí teprve třináct let, když odešla na věčnost rukou o rok staršího vraha. V úterý dopoledne se s Eliškou rozloučila rodina, známí a kamarádi. Ti jí na pohřeb přivedli i jejího milovaného koně.

K poslednímu rozloučení přišly do duchcovské kaple přes dvě stovky lidí. Do maličké obřadní síně se tak vešli jen ti nejbližší. Eliščina zoufalá babička seděla v první řadě a celý obřad proplakala s hlavou v dlaních. 

Právě ona totiž zavražděnou dívku spolu s jejími dvěma strýci vychovávala. K matce, která pohřeb také proplakala, chodila jen na návštěvy. Babiččin smuteční věnec tak umístili na nejvýznamnější místo, přímo na bílou Eliščinu rakev. Věnce od matky a malých sestřiček, strýců, otce a spolužáků ze školy byly rozprostřeny kolem ní.

Na poslední cestu holčičce zahráli nejprve píseň Ztrácím od Marka Ztraceného. Po ní promluvila smuteční řečnice, která Elišku popsala jako veselou, kamarádskou, usměvavou a velmi oblíbenou. „Měla ráda hudbu, zpívala a hrála na kytaru. Milovala také koně,“ řekla. Právě koníka Filipa, na kterém často jezdila, jí kamarádi na pohřeb přivedli a ozdobili ho bílými stužkami.

Obřad v kapli zakončila píseň Anety Langerové Voda živá. Poté se všech dvě stě přítomných přesunulo k rodinné hrobce, do níž byla Eliščina rakev uložena. Babičku a matku museli cestou k hrobu podpírat příbuzní. Každý ze smutečních hostů pak na Eliščinu rakev hodil kytičku nebo ratolest, aby ji vyprovodil na poslední cestu.

Třináctiletá Eliška byla ubodána v polovině února v zahradní chatce v Teplicích svým o rok starším přítelem Danielem. Ten měl přitom už dávno být umístěn do diagnostického ústavu, protože se v minulosti pokusil zabít svého kamaráda.

frantaklika ( 1. března 2016 17:57 )

máš pravdu holky je nám líto, ale rodičům to bude za pár týdnů šumák a matka vrhne další

balcarova3 ( 1. března 2016 17:03 )

 je mi Vás tak líto - všech co sem dáváte ty ,,vtipný,, komenty....co jste zač?? Jak si můžete dělat z takové věci legraci?? mluvili by jste všichni jinak kdyby se to stalo Vám - ve Vaší rodině....vyhasl tu život mladého člověka - strašným zpusobem a její rodina se s tím nikdy nesmíří...a Vy si tu kompenzujete své malé zakomplexované ego urážkami na jejich adresu?!...ubožáci

y1xcvbnm ( 1. března 2016 15:14 )

jdi se raději učit gramatiku

y1xcvbnm ( 1. března 2016 15:12 )

 třináctiletá jde na Valentýna se svým přítelem do zahradního domku, pokud je přítel zralý na to mít " známost" , MĚL BY BÝT ZRALÝ NA TO ABY SI ODPYKAL TREST.

moiaza ( 1. března 2016 15:03 )

 Proč řešíte, po čem vám nic není? Je to jejich problém. Co víte o rodině zemřelé holčíky?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání