Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Praze se srazily tramvaje: Při nehodě se zranilo devět lidí

Nehoda tramvají na Podolském nábřeží
Nehoda tramvají na Podolském nábřeží  (Autor: Blesk - David Malik)
Autor: ČTK, lm - 
2. února 2016
19:27

Na pražském Podolském nábřeží se dnes v půl sedmé srazily dvě tramvaje. Při nehodě se zranilo nejméně devět lidí. Na pomoc jim přispěchaly tři posádky záchranné služby. Provoz už byl plně obnoven.

Při srážce tramvají na pražském Podolském nábřeží se dnes večer zranilo devět lidí. Zranění jsou lehčí. ČTK to řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Podle mluvčí pražského dopravního podniku Anety Řehkové v zastávce Kublov narazila jedna tramvaj zezadu do druhé. Nehoda zastavila provoz tramvají na nábřeží zhruba na 50 minut.

Zdravotničtí záchranáři odvezli osm lidí do nemocnic, poslední zraněný ošetření odmítl a odešel, uvedla Ernestová. Zranění byla lehčí, například zhmožděniny různých částí těla.

Tramvaje se srazily krátce před 18:30 v zastávce Kublov ve směru do centra. "Trojka narazila do stojící linky 17," řekla Řehková. Tramvaje kvůli nehodě nejezdily mezi zastávkami Podolská vodárna a Dvorce do zhruba 19:15. Místo nich cestující vozily náhradní autobusy.

Příčina nehody se vyšetřuje. Policie podle své mluvčí Andrey Zoulové po dobu zásahu záchranářů uzavřela část nábřeží ve směru do centra i pro auta. Ulice se automobilům opět otevřela před 19:30.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání