Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drogový gang z hlavního města drog: Poslali ho za mříže

Autor: ČTK, shp - 
28. ledna 2016
11:15

Prodávali a distribuovali drogy. Jejich rajónem byly Pečky, místo, kterému je přezdíváno jako hlavní město drog Česka. Nakonec nad nimi ale spadla klec. Soud uložil tresty od 1,5 roku do šesti let vězení v kauze drogového gangu.

Někteří z 13 potrestaných podle obžaloby drogy vyráběli a distribuovali a jiní je předávali dál. Ve většině případů šlo o pervitin. Rozsahem a počtem lidí jde o jeden z největších drogových případů, který musel kolínský okresní soud řešit.

Přihlíželo se k rozsahu, době, závažnosti a v podstatě i k recidivě. Protože většina z nich už má za sebou odsouzení za podobnou trestnou činnost,“ řekl novinářům po vynesení rozsudku soudce Jiří Kruml. Drogy se do Peček dostávaly především od Bulharů, kteří je vyráběli na Mělnicku či Příbramsku.

Při razii v roce 2013 policisté u obžalovaných nalezli mimo drog i nelegálně držené zbraně a padělané doklady. Zahájení líčení loni v lednu doprovázelo ozbrojené policejní komando, podle soudu tehdy hrozil zásah zvenčí.

Zesílený dohled policistů byl u kolínského soudu patrný i ve čtvrtek. Čtyřtisícové Pečky jsou označovány za město dealerů a narkomanů a dlouhodobě ve Středočeském kraji patří k nejproblémovějším drogovým oblastem.

petr1982 ( 28. ledna 2016 12:43 )

1,5 - 6 let? Směšné. Proč ne 6 - 24 let. By si to víc rozmysleli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání