Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drogový gang: Heroin za 2,8 milionu pašovaly kurýrky ve vaginách!

Autor: Ondřej Požár - 
26. března 2013
15:38

Heroin za skoro tři miliony postupně propašovaly z Turecka do Brna a Prahy ve vaginách! A teď za to tři ženy čelí u soudu obžalobě z nedovolené výroby drog. S nimi usedli na lavici obžalovaných tři cizinci, kteří se na pašování heroinu podíleli. Gangu za drogové kšefty hrozí až osmnáct let vězení!

Kromě šesti obžalovaných, souzených u brněnského krajského soudu, patřili k organizované skupině i Musa M. (43) a Monika S., jimž soudci v německém Stuttgartu napařili za pašování heroinu sedm let a deset měsíců a 4,5 roku za mřížemi.

A právě Musa M. kurýrky podle žalobkyně Evy Žďárské k cestám do Orientu, které se uskutečnily od ledna 2009 do dubna 2010, najímal.

Nejvíc drog, zabalených do 15tigramových válečků, propašovala podle obžaloby Erika H. (28), která má na triku minimálně 1800 gramů heroinu.

Droga byla ve fólii a kondomu

Ten byl zabalený do potravinové fólie a kondomu. „Balíčky byly o něco větší než menstruační tampony a měly barvu prezervativu. Do těla jsem si na záchodě v tureckém hotelu vaginálně zavedla šest až sedm válečků,“ vypověděla u soudu kurýrka Kateřina H. (27).

Ta je nyní v pátém měsíci těhotenství. Za každou ze tří cest do Istanbulu, při nichž ženy na účet šéfů gangu bydlely v hotelu, chodily nakupovat a bavily se na diskotékách, inkasovala v Brně 15 tisíc korun. Přestupní stanicí bylo letiště ve Vídni, kde už na kurýrky čekal Bosňan Jasmin S. (37) a odvezl je autem do jihomoravské metropole.

Najali ji prý na převoz diamantů

„Převážela jsem to nevědomě, vědomě jsem převážela diamanty. Při poslední třetí cestě jsem vytušila, že nepřevážím diamanty, ale drogy. Ptala jsem se ostatních holek, jestli jde o drogy. Řekly mi, že jsem si vlastně odpověděla sama,“ uvedla žena, jíž prý tehdy turečtí hostitelé nabídli ke šňupání kokain.

Dělala to kvůli penězům pro syna

Heroin prý převážela kvůli výživnému pro syna (7), který žije u její matky. „Potřebovala jsem peníze pro dítě, aby se zaplatila školka a jídlo,“ vysvětlila obžalovaná. Ta je stejně jako Petra H. (42), která podle žaloby při každé z devíti cest do Turecka zvládla pašovat nejméně deset válečků heroinu, stíhaná na svobodě.

Eriku H., Bosňana Jasmina S., Srba Musu B. (51) a Albánce Hysniho P. (40) přivedla eskorta z vazby.

slimstar ( 3. června 2013 21:43 )

určite to byli vietnamci nebo šíňané, diť proč nenapíšete číňané prodávají živé zvířatka a rybičky v klučence, šmejdi

jahodove_ticho ( 26. března 2013 20:54 )

tak HOLOUVAGlNU už lapli?

jahodove_ticho ( 26. března 2013 20:54 )

tak holouvaginu už lapli?

babicovyjedy ( 26. března 2013 20:48 )

takovou vaginu bych chtel mit doma. je tam neco na liznuti i na snupnuti

anka ( 26. března 2013 20:25 )

jak stat by jim dal praci ....jsou mlade a zdrave, praci si mohou najit sami..

Zobrazit celou diskusi