Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Servírka ze Zlína si vymyslela přepadení baru, kradla ale sama: Podobný případ řeší i ve středních Čechách a v Plzni

Servírka ze Zlína si vymyslela přepadení baru, kradla ale sama: Podobný případ řeší i ve středních Čechách a v Plzni. (ilustrační foto)
Servírka ze Zlína si vymyslela přepadení baru, kradla ale sama: Podobný případ řeší i ve středních Čechách a v Plzni. (ilustrační foto)  (Autor: Foto pro Nedělní Blesk – Lenka Černá)
Autor: dce - 
27. ledna 2016
13:35

Ve třech různých krajích policisté v posledních dnech zasahovali kvůli hlášení přepadení a krádeže. V jednom z nich dokonce i policisté se samopalem. Ani jeden z případů se ale ve skutečnosti nestal – ohlašovatelé si vše vymysleli.

K poslednímu případu došlo v neděli ve Zlíně. Servírka z baru na policii nahlásila loupežné přepadení. Policisté, kteří dorazili na místo, uviděli na zemi ležet mladou ženu v bezvědomí. Poskytli jí první pomoc a zavolali záchranáře. Ti ženu odvezli k ošetření do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Podle provozovatele baru a přítele přepadené servírky do podniku po zavíračce vnikl muž v bundě s kapucí. Strhl servírku na zem a praštil ji do hlavy sklenicí. Ukradl číšnický flek a v něm asi 12 tisíc korun.

Servírka po ošetření okamžitě utekla z nemocnice. „Policisté ji následující den vyhledali v pronajatém bytě a při výslechu se žena přiznala, že si celou událost vymyslela, aby zakryla, že peníze ukradla sama. Donutily ji k tomu finanční problémy. Asi pět tisíc korun kriminalistům vrátila. Zbytek už stihla použít pro vlastní potřebu,“ dodala mluvčí.

V bezvědomí byla žena kvůli dvojnásobné dávce drogy, kterou si aplikovala. Kolik přesně ukradla, ukáže až inventura. Ženě hrozí až pět let ve vězení, protože svého zaměstnavatele okradla už v minulosti.

Další případ se odehrál v sobotu v Plzni na tržnici Horní Folmava. Vietnamský prodejce uvedl, že ho přepadli tři muži, kteří odjeli v tmavém combi. Policisté – včetně těch plně vyzbrojených samopaly – pátrali po okolí po popisovaném voze, nikoho ale nenašli. Případ si převzali kriminalisté, ale při výslechu Vietnamce se zjistilo, že k přepadení nedošlo. Oznámením podle serveru Krimi-plzen.cz prý řešil osobní problémy. Muži postih nehrozí.

Nejstarší případ se odehrál ve Středočeském kraji. Došlo k němu už 8. ledna – třicetiletá pošťačka nahlásila přepadení v Dolním Slivně. „Přepadená žena uváděla, že na ni zhruba čtyřicetiletý maskovaný muž mířil pistolí a dožadoval se vydání hotovosti do připraveného igelitového pytle,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Sikorová.

Policisté nasadili několik hlídek a psovoda, pátrání po pachateli se zúčastnila i kriminálka. „Kriminalistům se však výpověď oznamovatelky nezdála příliš důvěryhodná, a tak začali pracovat i s verzí, že si žena mohla loupežné přepadení vymyslet,“ doplnila mluvčí.

Nakonec opravdu vyšlo najevo, že si žena vše vymyslela. Postupně totiž z pokladny kradla peníze. Za to jí hrozí až dva roky ve vězení.

jir-ka ( 27. ledna 2016 13:59 )

Do dnešního dne jsem si myslel , že je Plzeň v západních Čechách . Děkuji Blesku , že mě vyvedli z omylu .Budu si pamatovat , že Plzeň je ve středních Čechách .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání