Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vlak na Domažlicku srazil vůz a vykolejil: Řidič byl na místě mrtev

Vlak na Domažlicku srazil vůz a vykolejil: Řidič byl na místě mrtev
Vlak na Domažlicku srazil vůz a vykolejil: Řidič byl na místě mrtev  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: ČTK - 
22. ledna 2016
18:59

Na přejezdu v Holýšově na Domažlicku se dnes odpoledne srazil osobní automobil s vlakem jedoucím z Plzně do Domažlic. Řidič auta na místě zemřel, cestující ve vlaku se nezranili, informovali dnes ČTK krajští hasiči. 

Nehoda ovlivňuje i provoz mezinárodních vlaků, trať totiž vede z Plzně do Domažlic a Furth im Waldu, jezdí po ní i vlaky z Prahy do Mnichova. Podle mluvčího drážní inspekce Martina Drápala vlak po srážce s autem vykolejil. Provoz na trati je v místě nehody přerušen a měl by být obnoven až během víkendu.

Nehoda se stala v 15:45 na železničním přejezdu se světelnou signalizací bez závor. "Škody na osobním automobilu byly vyčísleny na 100 000 korun. Škody na trati a na vlaku budou vyčísleny až po nakolejení a odtažení lokomotivy," řekl Drápal.

"Při nehodě utrpěl řidič osobního automobilu ve věku kolem 40 let zranění neslučitelná se životem. O žádných ostatních zraněních z místa nehody nevíme," doplnila mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Podle webu Českých drah je pro regionální dopravu mezi stanicemi Holýšov a Stod a Plzeň a Holýšov zavedena náhradní autobusová doprava. Mezinárodní vlaky mezi Prahou a Mnichovem museli železničáři odklonit přes Klatovy. Zpoždění u nich dosáhne hodiny až hodiny a půl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání