Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lékaři zfušovali porod: Nechali v pacientce tampon!

Autor: Jan Doležal, ljš - 
30. prosince 2015
14:04

Pocit štěstí z prvního potomka, pak bolesti a zděšení! Mária Polláková (21) nikdy nezapomene na porod v mladoboleslavské nemocnici před pár dny. Lékaři v jejím těle zašili tampon, což zjistila až za 15 dní!

Mladá žena porodila své první děťátko v mladoboleslavské Klaudiánově nemocnici 2. prosince odpoledne. Porod proběhl bez problémů, během čtvrt hodinky byl na světě Filípek, který vážil 3630 gramů a měřil 51 centimetrů.

„Po porodu mně paní doktorka sešila hrdlo dělohy pěti stehy, trvalo to půl hodiny, přišlo mi to dlouho. 5. prosince mě propustili domů, ale po pár dnech mi začalo být špatně a bylo mi hůř a hůř. Nemohla jsem stát, sedět, chodit s malým na procházky, protože mě bolela celá spodní část těla,“ popisovala Mária.

Protože rodila poprvé, myslela, že jsou to normální poporodní stavy. 17. prosince ale už nemohla bolestí vydržet. „Zjistila jsem, že na místě, kde mě zašili, mi trčí z těla tampon. Hned jsem volala do porodnice, řekli, ať přijdu druhý den. S přítelem jsme ale jeli hned. Ve špitále mi doktorka tampon odstranila, místo vydezinfikovala a poslala mě domů,“ tvrdí novopečená matka.

Otec rodičky Viktor Pollák (42) nelenil a napsal stížnost na ministerstvo zdravotnictví pro podezření z ohrožení zdraví z nedbalosti. „Není přece možné, aby se tohle stalo. Někdo za to musí být potrestaný," řekl naštvaný muž. „Mohlo to přece dopadnout mnohem hůř,“ zlobí se.

A co na to Klaudiánova nemocnice? „Nemám informaci o tom, že by na naši adresu dorazila stížnost v souvislosti s touto událostí. Pokud ji obdržíme, budeme ji řešit jako každou jinou stížnost,“ konstatovala mluvčí nemocnice Kamila Hamáčková.



hp14 ( 1. ledna 2016 08:48 )

Tak podle Vás je to nezodpovědnost rodičky?? Když nevíte co vše je zatím a co jak probíhalo myslím , že Vaše hodnocení mladé ženy není na místě!! Všichni jsou dokonalý všichni vědí o celé záležitosti všechno i o celým postupu nebyla jste náhodou u toho? Je snadné někoho komentovat kdo nemá ani páru o tom co se dělo či nedělo. Asi něco pravdy na tom bude když se to zveřejnilo asi jsou dost podstatné věci na jejich zveřejnění a nikdo by nemocnici neprávem neobvinoval...

Kaca ( 31. prosince 2015 23:15 )

Já prodělala to samé, též jsem byla prvorodička a jsem zdr.sestra, ale též jsem netušila, co mě čeká...Bolesti byly z prvu normální snesitelné, ale po několika dnech jsem začala zase krvácet, nemohla jsem chodit, sedět, ležet a tehdy jsem zjišťovala, jestli to tak má být.... člověk totiž, když odchází z porodnice, tak předpokládá, že je vše v naprostém pořádku...A do dnes si nemyslim, že bych si za to mohla sama...

Kaca ( 31. prosince 2015 23:03 )

Měla jsem úplně to též, jen mi na místo jednoho tamponu nechali dva a 14 dní po porodu následovala revize dělohy pod narkozou.... Primař oddělení se lékařky jenž to způsobila ještě zastal, že za to nemůže...Stížnost jsem nepodávala, neboť jsem po těch bolestech fakt neměla náladu se tahat po soudech....

veronika25 ( 31. prosince 2015 09:53 )

Mně se stalo přesně to samé v Sokolovské nemocnici. Můžu říct, že to bylo hodně moc nepříjemné, taky mi to vytáhli asi až po 14 dnech, opravdu jsem jako prvorodička nevěděla, že takhle silné bolesti být nemají. Malá měla 4,5 kg tak mi každý říkal, že mám hodně stehů a bolesti jsou od toho. A to jsem si stěžovala každý den než mě propustili z nemocnice. Ikdyž jsem byla hooodně moc naštvaná nikam dál jsem to nehnala. Zanadávala jsem si doma a byla ráda, že si můžu konečně na plno užívat malou. Co bych z tahání po soudech měla? To je můj názor a moje zkušenost.

hp14 ( 31. prosince 2015 05:26 )

Nikdo není nikomu povinný se spovídat tý Vaše debilní komentáře pokud nevíte o co jde a jak to ve skutečnosti je hodnotit mužete tak za dveřma Vaších bytů a ne na veřejnosti.Tady jasný dúkaz jak se postavila nemocnice k celé záležitosti. Dobrý den, ve dnech 21. - 23. 12. 2015 vybírám řádnou dovolenou. V případě potřeby odešlete svou zprávu paní Evě Popovičové: eva.popovicova@onmb.cz. děkuji Marcela Šurovská sekretariát Oblastní nemocnice Mladá Boleslav, a.s. nemocnice Středočeského kraje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání