Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Sérioví vrazi pod lupou: Uspávačka Jaroslava Fabiánová nenáviděla muže

Autor: dce - 
28. prosince 2015
21:20

Jedna z nejznámějších českých vražedkyň nese jméno Jaroslava Fabiánová. Své oběti zabíjela často při krádežích a z touhy po penězích. Psychologové se ale shodují, že je to bezcitná a egocentrická lesbička. Kvůli zážitkům z dětství navíc nenávidí muže!

Narodila se v roce 1965. Ještě jako malá byla údajně opakovaně znásilněna, odtud asi pramení i její nenávist k mužům. Později byla svědkem rozpadu manželství svých rodičů, kteří o ni i její bratry poté přestali pečovat. Po nějaké době se ocitla na ulici, kde se se skupinou romských dětí věnovala krádežím a občas i prostituci. Život na ulici ji zocelil – stala se z ní vůdčí osobnost.

První vraždu spáchala už v šestnácti letech. Osmasedmdesátiletý Vladimír Z. si mladá děvčata z cikánské skupinky často zval k sobě domů a tam je sexuálně zneužíval. Fabiánová k němu jednou šla taky – z pouhé touhy po penězích. Když jí ale senior nabídl méně, než chtěla, naštvala se a ubila ho zednických kladivem. Vraždu ještě dokonala 20 bodnými ranami nožem a ševcovským šídlem. 

Když po bytě pátrala po cennostech zanechala všude otisky prstů a dokonce otisk boty v krvi zemřelého. Soudce ji jako nezletilou poslal na sedm let do vězení, později ji odvolací soud trest snížil na 4 roky a 9 měsíců.

Po propuštění z vězení se začala věnovat prostituci. Později ji ovšem napadlo, že vydělá víc peněz, když zákazníky uspí a okrade. Američana Boba okradla o 7 tisíc dolarů a elektroniku v hodnotě 250 tisíc korun. Jenže později v roce 1996 u jednoho zákazníka-kardiaka způsobila zástavu srdce a zase putovala do vězení. V roce 2001 byla propuštěna po odpykání dvou třetin trestu.

O dva roky později se setkala se svou další obětí, Augustinem K. (†83). Ten ji prý nejprve pozval do restaurace Šatlava. „Bylo horko, čekala jsem ve stínu na tramvaj. Pan K. mě pozval na pivo. Pak jsme šli k němu domů, kde mi ukazoval fotky ze světa.“ Augustin ženě nabídl i nocleh, později se mu udělalo zle, a tak mu Fabiánová uvařila polévku a povídali si. Darem jí pak dal tři obrazy. „Ty obrazy mi dal Gusta. Sám je sňal ze stěny a vyřízl z rámu. Chtěl mi jen pomoci, abych mohla zaplatit nájem. Já ho nezabila, kdo ví, kdo přišel do bytu po mně!“ Tak svou verzi vyprávěla u sodu obžalovaná. Augustin K. byl několik dní po její návštěvě nalezen mrtev – Fabiánová k vraždě použila kuchyňský sekáček.

Jeden obraz přes soudní znalkyni prodala za 10 000 korun do galerie, druhý sama zpeněžila za dva tisíce, třetí – prý znehodnocený vyřezáním – zahodila. Jenže z bytu zmizely i další věci v celkové hodnotě 50 000,-. Ještě před vypátráním ale Fabiánová stačila vraždit ještě jednou.

Richarda S. (†31) prý poznala na diskotéce. Našli ho ubodaného osmatřiceti ranami v koupelně jeho bytu. Pod jeho nehty byla nalezena DNA Fabiánové. Ale ta tvrdila, že muže jen okradla.

Podle znalců má Fabiánová nadprůměrné IQ, ale trpí poruchou osobnosti. „Je vzácně bezcitná a zahleděná do sebe. Je egocentrická a vraždila pro peníze. Nic jiného než doživotí si nezaslouží,“ uvedl u soudu znalec. „Jak si někdo může myslet, že bych se s prominutím při mé inteligenci vracela do bytu zakrýt trestný čin krádeže mnohem závažnějším trestným činem vraždy, za který mi hrozí mnohem vyšší trestní sazba?“ hájila se Fabiánová.

Spolu s Janou Stodolovou je jednou ze dvou žen v Česku, které si odpykávají doživotní trest. Ve vězení patří mezi vůdčí osobnosti, kterou respektují i muži – má mezi nimi i mnoho ctitelů. Podmínečně může být propuštěna v roce 2036 ve věku jedenasedmdesáti let.

Psychologie sériových vrahů od Andreje Drbohalava Psychologie sériových vrahů od Andreje Drbohalava | Grada Publishing s.r.o.

dyskrymynaclja ( 28. prosince 2015 23:29 )

senior nabídl méně, než chtěla, naštvala se a ubila ho zednických kladivem -Slevy měl žádat po Lidlu,DP nebo zdravotní pojišťovně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání