Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Další matka vražedkyně stanula před soudem: Neví, proč novorozeně zabila

Další matka vražedkyně stanula před soudem: Neví proč novorozeně zabila
Další matka vražedkyně stanula před soudem: Neví proč novorozeně zabila  (Autor: Facebook, reprofoto TV Markíza)
Autor: ČTK - 
11. listopadu 2015
17:14

Táborský soud začal řešit případ pětatřicetileté ženy, která podle obžaloby letos v lednu zavraždila své dítě. Mrtvolu novorozeněte našel partner obžalované v květnu ve sklepě bytu v Blatné na Strakonicku. Ženě za to hrozí dvacetiletý trest vězení, nebo i výjimečný trest. Obžalovaná se hned po zadržení v květnu k činu přiznala.

Před soudem při výpovědi uvedla, že neví, proč své dítě zabila. Žena, která má už dvě starší děti, své těhotenství tajila, a když na začátku letošního roku porodila, dítě prý hned zabila. Ostatky novorozeněte pak skrývala ve sklepě domu.

Před soudem vypovídali i svědci. Líčení bude pokračovat i v dalších dnech. Podle předsedy senátu Petra Černého je možné, že rozsudek by mohl soud oznámit ve čtvrtek 19. listopadu. Připustil však, že líčení možná ještě odročí.

Jihočeský krajský soud v minulosti řešil několik případů, kdy matka zavraždila své dítě. Naposledy v září 2013 poslal tehdy dvaatřicetiletou ženu na 15 roků do vězení. Tato žena tehdy vypověděla, že tělo své dcery po vraždě několik měsíců skrývala doma a pak jej zakopala na zahradě. Mladá žena přitom předtím porodila už sedm dětí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání