Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda a znásilnění krásné Dagmar: Pachateli snížili trest!

Autor: ljš - 
10. listopadu 2015
11:32

Pustí ho o dva roky dřív! Za vraždu a znásilnění mladé ženy z Rumburku půjde devětadvacetiletý Zdeněk Strelecký na 20 let do vězení. Rozhodl o tom odvolací pražský vrchní soud. Zmírnil tak verdikt ústeckého krajského soudu, který mu uložil dvaadvacetiletý trest. Recidivista bude muset také absolvovat sexuologickou léčbu. Znalci totiž u něj odhalili závažnou deviaci, útočný sadismus.

Sedmadvacetiletá žena odešla z domova loni 28. června. Podle soudu ještě ten den odpoledne potkala u Pivovarského rybníka Streleckého. Ten ji po hádce napadl, rdousil, škrtil a následně znásilnil. Tělo pak odtáhl do křoví, kde ho policisté našli o dva dny později při rozsáhlé pátrací akci.

Kriminalisté při pátrání po vrahovi dlouho tápali, nakonec po několika měsících přistoupili k největšímu plošnému screeningu DNA v historii české policie. Vzorků sebrali asi 1500 od mužů ve věku 25 až 35 let. Porovnávali je s biologickými stopami nalezenými na těle oběti. Vzorky zpracovával kriminalistický ústav a shodu se zajištěnými stopami našel. Právě DNA byla pro soud klíčovým důkazem.

Strelecký dostal souhrnný trest. Vražda se stala v době, kdy byl podmínečně propuštěn z vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání