Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vlaková nehoda u Prahy: V Dřísech se převrátil vagon s naftou

Vlaková nehoda u Prahy: V Dřísech se převrátil vagon s naftou.
Vlaková nehoda u Prahy: V Dřísech se převrátil vagon s naftou.  (Autor: Policejní deník)
Autor: ČTK - 
9. listopadu 2015
08:51

V železniční stanici Dřísy u Prahy v neděli večer vykolejily čtyři cisternové vozy nákladního vlaku, jeden z nich se převrátil na bok. Nikdo se nezranil. Škoda je odhadnuta na 11,5 milionu korun. Trať mezi Starou Boleslaví a Mělníkem zůstane zavřená minimálně po celé pondělní dopoledne.

Nehoda se stala v neděli krátce před 22:00, zavřela i železniční přejezd vedle stanice. „Za průjezdu nákladního vlaku společnosti Unipetrol došlo k vykolejení čtyř vozů,“ uvedl Ptačinský. Jedna z cisteren s naftou se zcela převrátila na bok, další se vyhnuly z kolejí.

Podle mluvčího středočeských hasičů Jaroslava Gabriela zasahovaly na místě desítky hasičů. „Dochází k drobnému úniku nafty,“ uvedl Gabriel. Hasiči sháněli prostřednictvím SŽDC železniční cisterny nebo autocisterny, do kterých by se přečerpala nafta z převrácených vozů. Vykolejily poslední cisterny soupravy. Ta mimo jiné podle Gabriela převážela i čpavek, ale tyto vagony jsou v pořádku.

Vlak měl 24 vagonů, jel z Mostu do Pardubic. Vezl 1900 tun nákladu. Škoda na vlaku činí zhruba sedm milionů korun, další více než čtyři miliony činí škoda způsobená na trati. „Odstraňování následků bude probíhat během celého dnešního dne,“ uvedl Drápal. K ekologické havárii podle něj nedošlo. Nafta z cisteren se přečerpá do náhradních cisteren.

Pro cestující na úseku mezi Starou Boleslaví a Všetaty zavedly České dráhy náhradní autobusovou dopravu. Příčinou nehody bylo podle šetření vykolejení na lomu koleje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání