Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rapper z Masových wrahů u soudu: Oslavoval syna, pak ubodal muže, ale nic si prý nemapatuje

Autor: jn - 
8. října 2015
13:11

Doma a v práci tichý a zodpovědný pracant milující ženu a měsíčního synka, na pódiu běsnící frontman kapely hlásající smrt, smilstvo či vraždy a o víkendech neřízený alkoholik házející do sebe škopky a panáky ve velkém.

Takové jsou tři polohy rappera Marka T. (33) z Třebíče alias El Maróna ze skupiny Masový wrazi. A poslední vlastnost jej přivedla ke skutečné vraždě.

Marek T. totiž 30. prosince 2014 po opilecké hádce a potyčce v třebíčském baru Sandra bodl loveckým nožem náhodného návštěvníka Lukáše H. (+36) z Dolních Vilémovic. Nikdy předtím se přitom s vyučeným zámečníkem nepotkal, neznal jej.

Na vraždu, kterou zachytily průmyslové kamery v baru a viděli svědci, si Marek T. prý nepamatuje. V krvi mu kolovaly 2,2 promile alkoholu. Zřídil se tak na podnikovém večírku v restauraci Třebíčanka, kde slavil novou práci a narození synka. Pak se už sám, bez kumpánů, vydal dorazit do nedalekého baru.

„Nepamatuju si čin ani událost. Jsem si vědom, čeho jsem se dopustil. Nerozumím svému jednání, nedokážu ho pochopit. Kdybych nebyl opilý, nestalo by se to. Je mi to líto a jsem připraven nést následky,“ řekl Marek T. u soudu.

Video Rapper Marek Teplý (33) alias El Marón ze skupiny Masový wrazi zavraždil 30. prosince 2014 po opilecké hádce a potyčce v třebíčském baru Sandra náhodného návštěvníka Lukáše Hobzu (+28) z Dolních Vilémovic - Blesk
Video se připravuje ...

Do baru přišel prý náležitě opilý. Předtím na oslavě vypil asi šest budvarů a čtyři velké panáky. Cestou ven pak pozvracel toalety.

Dopotácel se přesto do baru Sandra, kde se po nějaké době dostal do křížku se svou obětí. Možná se hádali o hudbu. Vrah byl temný rapper a jeho oběť měla ráda Depeche Mode. Chvíli se hádali, pak bylo ticho. Najednou obžalovaný vyskočil a podsaditého zámečníka bodl loveckým nožem s 16cm čepelí do zad.

„On mě bodl! On mě bodl!“ byla podle svědků poslední slova Lukáše H., než omdlel. I když se mu snažili hosté baru pomoci, pár minut poté v třebíčské nemocnici vydechl naposledy. Rapperův nůž mu totiž přeťal aortu.

Vrahovi teď hrozí až 20 let kriminálu. Manželka, matka, otec a bratr Lukáše H. požadují po vrahovi odškodné v úhrnu kolem pěti milionů korun.

Kdo je Marek T.?

Vychodil průmyslovku, obor elektronické systémy. Vystřídal několik zaměstnání, ve firmě na lakování bagrů pracoval  jako dělník a jeřábník a vypracoval se na mistra a vedoucího výroby.

Pochází z úplné normální rodiny, má mladší sestru. Osm let žije s přítelkyní. V listopadu 2014, pouhý měsíc před vraždou, se jim narodil syn.

Byl závislý na alkoholu, přišel prý na to po psychiatrickém vyšetření ve vazbě. „Byl jsem překvapený, jak moc alkohol změnil moje chování,“ tvrdil u soudu. Občas kouřil marihuanu a ve dvaceti vyzkoušel i jiné drogy.

V kapele Masový wrazi byl frontmanem. Hráli styl vyznávající násilí, vraždy, sexuální zvrhlosti. Stali se známými, vydali několik CD, pro fanoušky nechali ušít i trička a suvenýry.

Kdo byl zavražděný Lukáš H. (+36)?

Vyučený zámečník, pracoval na montážích v Německu. Žil 18 let s manželkou. „Byl to nejlepší člověk na světě. Udělal, co mi na očích viděl,“ řekla jeho žena. V osudnou noc si párkrát telefonovali, dohodli se, že na manžela, který chtěl ještě zajít na chvíli za kamarády do baru, nebude čekat a lehne si. Vzbudila ji nad ránem až policie. Musela se obléknout a jet do nemocnice svého muže identifikovat.

pizzaoo ( 8. října 2015 14:34 )

Zavražděnému bylo 36 let.

cilek ( 8. října 2015 13:37 )

Pardon, osmadvacetiletý.

cilek ( 8. října 2015 13:34 )

A osmnáctiletý žil 18 let s manželkou? To je taky nějaký divný! Že by si z nás novináři z Blesku dělali legrajdu?

cilek ( 8. října 2015 13:29 )

Docela by mě zajímalo, jak se mu nožem s šestnáctimilimetrovou čepelí podařilo přetnout aortu přes záda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání