Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rok od tragické smrti Elišky: Její maminka bojuje o syna

Autor: sch, bop - 
9. září 2015
20:27

Přišla o dceru a nemůže vídat ani syna. Matka Elišky, kterou přesně před rokem zavraždil její strýc, proto s jeho otcem bojuje soudně. Současně se postupně snaží vrátit do života.

Před rokem se lidé u vchodu do domu zastavovali, zapalovali svíčky a vyjadřovali svou soustrast. Byt, ve kterém bydlela Eliška se svou babičkou Annou, má však dnes úplně jiné obyvatele. Anna Kožnerová (53) nevydržela tíhu vzpomínek a z náhle prázdného bytu se kvůli smutku raději odstěhovala.

„Já tu bydlím po paní Kožnerové. Občas ji vídám, ale ona vypadá pořád stejně. Hodně ji to vzalo, navštěvuje psychologa,“ řekla Karina Jurčíková (32), nová obyvatelka bytu.

V pondělí by Eliška oslavila už desáté narozeniny. Místo oslav však zbyl prostor jenom pro slzy. Žádný div, že se paní Kožnerová rozhodla místo, kde s vnučkou žily, raději opustit. Emoce byly zkrátka příliš silné.

„V neděli jsme měli mši, rovnou jsme se zastavili i na hrobečku zapálit svíčku a dát plyšáky. V pondělí, v den Eliščiných narozenin, to bylo moc smutné,“ řekla Eliščina maminka Alena Kožnerová (29). „Ale už jsem začala chodit mezi lidi, chodím i do práce,“ řekla Alena. Se svou matkou Annou bydlí spolu, byt, ve kterém žila Eliška, ale raději opustily. „Máma tam nechtěla bydlet, nedělalo jí to dobře,“ řekla.

Mladší bráška Elišky Martínek (8) žije s tatínkem. „Zažádala jsem o úpravu styku u soudu a čekám. Rodina mi nedovolí se s ním vidět,“ povzdechla si smutná matka dětí Alena.

Vrah je ve Valdicích

Odporný násilník a brutální vrah Roman Kalužík (25) zpytuje svědomí ve valdické věznici. Jak tam přežívá a jestli se nestal terčem útoků za svůj ohavný čin, Eliščina maminka neví. „S jeho rodinou se vůbec nebavíme,“ řekla.

Jak si vrah žije?

  • 6:00 budíček
  • 6:30 ranní hygiena
  • 6:45 snídaně
  • 7:00 pokud chce, může jít do práce
  • 12:00 oběd
  • 13:00 vycházka nebo cvičení
  • 16:00 večeře
  • 18:00 hygiena
  • 18:30 volno na cele
  • 21:00 večerka

Martin Karbaš ( 11. srpna 2023 19:40 )

Alena lže jak když tiskne. Nikdy o Macika tj. mého syna nebojovala. Raději brala pervitin a užívala si s chlapama než by se starala o svoje deti. K desku mu dluží už před sto tisíc na alimenetech. Je to normální.ubka

bersimalinecka ( 10. září 2015 02:10 )

asi se jim to tam nějak pomíchalo.Co si pamatuju tahle "vzorná" matka žila se svým přítelem a o Elišce psala jen na fejsu jak milovala apod.Ale jestli jí to i někdy řekla?Dával intervijú jak nějaká hvězda a opravdu se nezdálo že by ji Eliščina smrt nějak zasáhla.Matka žila v té době taky s přítelem.Asi jim nic jiného nezbylo než bydlet spolu když jsou podle všeho samy.Mám z toho článku takový pocit že o nich tady budeme ještě slyšet .Něco jako rodinka Slováčkových.

bum-bec-bum ( 9. září 2015 23:38 )

U babičky se snad měla dobře, podle všech se babička o ni hezky starala. Kdybych já něco takového napsala o Darině Nové, to bys ječela, nadávala mi a kopala kolem sebe, co? Psychouško!

inkwizitor ( 9. září 2015 22:14 )

 Strasnou smrtou opustila tento svet. Myslite, ze zivot v tej rodine by bol pre nu lepsi?

nicnezpravda ( 9. září 2015 21:25 )

 Celá ta rodina byla divná..je to sice tragédie,ale prožila by díky nim stejně hrozný život..kdyby jí neodebrali a nedali k normálním lidem..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání