Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Školačka (†15) se oběsila, protože měla zůstat po škole. Ve třídě si odmítla svázat vlasy do culíku

Patnáctiletá školačka Elizabeth Gresty se oběsila, aby nemusela zůstat po škole.
Patnáctiletá školačka Elizabeth Gresty se oběsila, aby nemusela zůstat po škole.  (Autor: Facebook/profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
8. září 2015
14:33

Britská školačka Elizabeth Gresty (†15) byla jako každá druhá holčina svého věku. Cloumala s ní puberta, měla své vrtochy, ale jinak šlo o veselou o hodnou dívku. Když ji ve škole učitelka napomenula, ať si rozpuštěné vlasy sváže do culíku, odmítla a provokativně se začala na lavici líčit. Vyfasovala za to čas strávený po škole, k výkonu trestu však nikdy nedošlo.

Elizabeth byla drzá na učitelku, která ji poslala domů. Než školačka dorazila za rodiči, zavolala vyučující matce, aby odsouhlasila, že může následující den její dcera zůstat po škole. Helen Gresty (48) pochopila, oč jde, a proti nebyla.

Když dorazila Elizabeth domů, byla jako tělo bez duše. Snažila se vymyslet, jak by se vyhnula trestu. Trochu zápasila s učením, ale asi jako každý druhý žák v jejím věku. Co stálo za jejím zkratkovitým chováním, si tak rodiče nedokážou vysvětlit, došlo však k nejhoršímu.

Dívka se totiž oběsila v ložnici. Když ji našel otec John (65), nebylo jí už pomoci. „Nikdy nevypadala, že by si kvůli škole ublížila,“ prohlásila maminka Helen. Rodičům nezbylo nic jiného než oči pro pláč.

1pravda1 ( 8. září 2015 15:54 )

Zřejmě to bylo poprvé v jejím životě, co ji někdo napomenul, rodičům zřejmě skákala po hlavě! Z napomenutí a nedej bože trestu - co si to k ní lidé dovolují jí něco nakazovat se pomátla a oběsila.

Zobrazit celou diskusi