Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vybrzdil lékařku, která s autem vletěla do svodidel: Odsedí si 6 let!

Autor: ljš, ČTK - 
17. února 2015
10:18

Jen zázrakem neutrpěli vážná zranění! Dálniční pirát Christo Dimitrov Klisurov s odvoláním neuspěl. Za vybržďování plně obsazeného vozidla na D1 mu soud potvrdil jeden z nejvyšších trestů za riskantní jízdu posledních let.

Za ohrožení posádky osobního auta na dálnici D1 riskantním stylem jízdy si Christo Dimitrov Klisurov odpyká ve vězení definitivně šest let. Trest, který mu uložil brněnský krajský soud, dnes potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Muž podle rozsudku vůz během jízdy takzvaně vybrzdil, řidička vozu poté musela prudce zabrzdit a s autem smykem narazila do vozidel. Při nehodě se jeden člověk lehce zranil. Muž si trest odpyká za pokus o těžké ublížení na zdraví. Jde o jeden z nejpřísnějších trestů za riskantní jízdu, které soudy v posledních letech uložily.

Incident se odehrál na dálnici D1 na 117. kilometru ve směru na Brno v červenci roku 2013. Sedmačtyřicetiletý Klisurov řídící osobní auto Škoda Superb si podle obžaloby riskantní jízdou po dálnici vynucoval nárok na jízdu v levém jízdním pruhu. Poté, co dojel v rychlém pruhu osobní auto Honda jedoucí rychlostí kolem 130 kilometrů za hodinu, nedodržel bezpečnou vzdálenost.

Po předjetí obžalovaný záměrně změnil směr jízdy doprava, zařadil se těsně před auto a donutil řidičku prudce přibrzdit. Lékařka, která vůz řídila, prudce sešlápla brzdu. Vůz se stal ve vysoké rychlosti poté neovladatelným a narazil do svodidel. Při nehodě byla jedna žena ze čtyřčlenné posádky lehce zraněna.

Muži za zvlášť závažný pokus těžkého ublížení na zdraví původně hrozilo pět až 12 let. Kromě šestiletého trestu ve věznici s ostrahou potvrdil vrchní soud muži také čtyřletý zákaz řízení vozidel a propadnutí osobního auta Superb.

kacule555 ( 17. února 2015 17:41 )

 Jak vlastně víte vy rasisti , že je to CELÝ pravda? Dyť si to domejšej aby nato někdo čuměl...

joel ( 17. února 2015 12:06 )

Nauč se číst...

joel ( 17. února 2015 12:05 )

Tak i vypadá jako totální idiot. Val val, všiváku.

marmat ( 17. února 2015 12:05 )

 jete-lépe čtěte - "za pokus" o těžké ublížení.....což se tomu xichtu grázla nepovedlo JAKO Z8ZRAKEM

jete ( 17. února 2015 11:54 )

...je jasné,že je to prase a trest si zaslouží.Ale nechápu,že tu píšete ...jeden člověk byl lehce zraněný a odsouzený je za těžké ublížení...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání