Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Manžel exministryně Juráskové: Za pokus o vraždu dostal jen podmínku!

Autor: zb, ljš - 
2. října 2013
10:09

Hrozilo mu 20 let za pokus o vraždu, nakonec ale manžel exministryně Dany Juráskové vyvázl u soudu jen s podmínkou za výtržnictví! Proti němu přitom hovořil například audio záznam z auta, na němž ho zoufalá žena prosí, aby ji pustil ven.

Vlastimil Jurásek dostal u soudu tříměsíční trest s podmíněným odkladem na jeden rok za výtržnictví. Toho se měl dopustit, když svou manželku ve Vejvanově na Rokycansku napadl a pokračoval v tom i poté, co vyskočila z auta a snažila se utéct.

"Ležela na silnici a manžel ji fackoval. Za nohu a ruku ji táhl zpět k autu. Když mě a kolegu uviděl, nechal ji, skočil do auta a najížděl na nás. Sebrali jsme mu klíčky a čekali až přijela policie," popsal incident jeden ze svědků.

Bála se, že ji zabije

Exministryně přitom u soudu vypověděla, že byla přesvědčená, že jí jde o život. "Podal mi telefon, ať zavolám dětem. Předtím mluvil o tom, že mu bůh odpustí a že nechal doma dopisy na rozloučenou s radami dětem, jak mají žít. Neřekl, že mě chce zavraždit, ale já nabyla dojmu, že mě chce zabít," popsala.

Video  Rozhovor exministryně Juráskové s manželem v autě, směřující k děsivému incidentu: Jurásek ji chtěl podle obžaloby zabít!  - TN.cz
Video se připravuje ...

To potvrzuje i audiozáznam zachycený na diktafon, který v osudný okamžik nahrával dění v autě. "Pusť mě z auta ven! Pusť mě ven! Pomoc! Pomoc!" zní výkřiky Juráskové. I to však bylo soudci málo na to, aby čin vyhodnotil jako pokus o vraždu.

capitan_jorge ( 2. října 2013 17:41 )

Podmínku dostal proto, že se mu to nepovedlo. Kdyby se mu to povedlo, nedostal by žádný flastr, protože by to byl záslužný čin.

hofihofi ( 2. října 2013 16:15 )

Nemam na fotaku sirokouhly objektiv

hofihofi ( 2. října 2013 16:03 )

Mila filusko, pamatuj si, ze nejvetsi nany jsou priblble feministky, konci jako stre baby a samotne, hlavne plno kecu

hofihofi ( 2. října 2013 16:00 )

Vona by chtela, co, ale smrdi.

hofihofi ( 2. října 2013 15:59 )

Nejsi tedy daleko od pravdy. Tyhle slepice jakmile dostanou post, tak se projevi jak Nagyova a dalsi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání