Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlípného bytného udusil a spálil v lese, čeká ho 13 let v base

Autor: Pavel Ryšlink - 
1. srpna 2012
14:14

Bránit kamarádku proti chlípnému bytnému šel loni o Vánocích Jiří Srnec (42) z Brna. Chlapíka nejprve opil, potom udusil a nakonec jeho tělo spálil v lese. Za to ho nyní čeká třináct let kriminálu.

Na Srnce se loni obrátila známá Andrea Bendová (23) s tím, že má problémy se svým bytným. O dvacet let starší muž totiž po ní kromě nájemného vyžadoval i sexuální služby. Aby se o Vánocích pro ni nepříjemné souloži s domácím vyhnula, pozvala na návštěvu Srnce.

Bytný tropil žárlivé scény

Muži spolu popíjeli, přičemž bytný velmi nelibě nesl, že si Bendová pozvala kamaráda. Ztropil dokonce několik žárlivých scén. Po jedné ostřejší hádce Srnec už značně opilého muže udusil. S Bendovou pak odnesli jeho tělo do lesa, kde ho spálili.

Udušení a upálení prý byla sebeobrana

Bendová byla už pravomocně za nadržování k vraždě odsouzena k dvouletému trestu s pětiletou podmínkou. Srnci vyměřil krajský soud za vraždu třináctiletý trest. Muž se však proti rozsudku odvolal a u olomouckého vrchního soudu se nyní domáhal nižšího trestu, když tvrdil, že jednal v sebeobraně.

13 let je dle soudu přiměřený trest

Je mi upřímně líto toho, co se stalo. Nechtěl jsem mu ublížit. Byla to nešťastná náhoda,“ snažil se přesvědčit vrchní soud Srnec. Muži v talárech však jeho odvolání zamítli.

„Jeho obhajoba o nutné obraně byla jednoznačně vyvrácena. Právní kvalifikace je správná a třináctiletý trest, který jsme pravomocně potvrdili, považujeme za přiměřený,“ řekl Blesku mluvčí olomouckého vrchního soudu Petr Angyalossy.

bome ( 1. srpna 2012 21:12 )

cisi z tveho prispevku zloba, bud budes hodne osklivej clovek, tedy vzezrenim a nebo jsi obycejny sadista, kazdopadne jsi dost hloupej na to abys pochopil, co jsem myslel tim prirovnanim.

bome ( 1. srpna 2012 21:09 )

Soudci, co je nechal hnit v base, uz leze zizala okem, zaplat buh!!

bome ( 1. srpna 2012 21:07 )

mas vymytej mozek, nechas se masirovat srackama z novin a pak tu placas takove hovadiny. Za zapaleny dum, bych jim dal tak 200h obecne prospesnych praci. A ze tam byl nejakej cigan co tam nemel byt? To je jeho problem. Jeste , ze je buh spravedlivy a potrestal toho soudce, jak zaslouzil. Bohuzel znicene zivoty mladych chlapcu to nevrati

bome ( 1. srpna 2012 21:02 )

No tak to jsi krasnej idiot, kdyz nekdo nekoho zabije, tak ma byt vlastne osvobozen a kdyz nekdo zapali barak tak ma brucet 20 let, proto to v ceku stoji za hovno protoze tu zijou lide jako ty, jeste ze nemusim v tom bordelu zit.

jahodove_ticho ( 1. srpna 2012 19:39 )

Co to je za klauni??? Slušný panoptikum

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání