Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dcera Klausova kancléře: Za smrt kamarádky jí hrozí 6 let!

Autor: Veronika Pukačová, evakk - 
1. února 2012
05:00

Až šest let za mřížemi! Takový trest hrozí teprve osmnáctileté Magdaléně Weiglové, dceři prezidentova kancléře Jiřího Weigla (54). Loni v červnu řídila otcův ford, v němž se u Lázní Toušeň nedaleko Prahy navždy změnil osud tří kamarádek. Studentka Míša (†17) nehodu nepřežila, dcera moderátorky Violy Ottové Johana (17) si těžce poranila nohu. A policie má jasno: Viníkem nehody je právě Magdaléna. Případ už řešil soud, který věc odročil kvůli znaleckému posudku.

Magdaléna Weiglová zcela nepochopitelně na přehledném úseku u Lázní Toušeň narazila do stromu! Policisté na místě vyloučili, že by dívka před jízdou pila. O její vině jsou ale přesvědčeni. Proto věc poslali přes státního zástupce k soudu.

Co se ale tehdy u Lázní Toušeň vlastně stalo a jaké důkazy svědčí proti Weiglové, však policie odmítla komentovat. Každopádně jí za trestné činy těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a usmrcení z nedbalosti hrozí rok až šest let vězení. „Hlavní líčení už proběhlo, byli při něm vyslechnuti obžalovaná a svědci a byly provedeny listinné důkazy. Za účelem vypracování znaleckého posudku bylo ale odročeno, a to zatím na neurčito,“ řekl Blesku mluvčí soudu pro Prahu – východ Jiří Wažik.

Nehoda se stala loni 28. června mezi Lázněmi Toušeň a Zápy nedaleko Prahy. Magdaléně, Johaně a Michaele za dva dny začínaly prázdniny a potřebovaly jen do brandýského gymnázia odvézt učebnice. „Dcera si od nás půjčila auto, aby mohly ty knížky odvézt. Na zpáteční cestě pak jely po úzké okresce, kde údajně v zatáčce vyjelo v protisměru auto. Magda se mu chtěla vyhnout, strhla volant a narazila do stromu,“ svěřil tehdy Blesku zdrcený kancléř Václava Klause Jiří Weigl.

Jeho Magda skončila z trojice nejlépe – se zlomenou rukou. Psychicky se ale složila a museli o ni pečovat psychologové. Její kamarádka Míša zemřela v nemocnici. Další spolužačka Johana, dcera moderátorky Violy Ottové, pak skončila s těžkým zraněním nohy v nemocnici.

Proč dívka nabourala?

Policisté ještě oficiálně nekomentovali, co přesně se loni na konci června na okresce mezi Lázněmi Toušeň a Zápy odehrálo. Přestože prezidentův kancléř Weigl Blesku tvrdil, že proti jeho dceři údajně vyjelo cizí auto, policie pracovala i s verzí, že tam žádné auto nebylo. „Na tomto úseku se nehody nestávají, je přehledný. Spíš se holky zakecaly a řidička nesledovala cestu. Žádné další auto tam při našem příjezdu nebylo,“ popsal policista, který byl v den nehody na místě. Podle poslance a dopravního experta Stanislava Humla mohlo jít třeba o nepřizpůsobení rychlosti, nevěnování se řízení, nebo se dívka něčeho lekla, například zajíce.

elhoable ( 2. února 2012 18:22 )

Ano moje řeč

vary ( 1. února 2012 19:34 )

Je to hnus. Ty mladý parchanti si udělají řidičák, umí hovno , ale hlavně, že machrujou, dupou na plyn a pak to takhle končí. Jednoduchý. Jela jako kráva, machrovala a samozřejmě to pak nezvládla a zabila kamarádku. Zavřít na 200 let.

bedna66 ( 1. února 2012 17:21 )

Asi kancléř nejezdí nějakým šrotem...dceruška na to šlápla a koně pod kapotou neukočírovala.Ž e se to s ní potáhne zbytek života ? Za dva roky si nevzpomene, že má kámošku na hřbitově...Je to smutné, ale je to tak.

zdan ( 1. února 2012 17:04 )

Pravicovy zmetek= parvicovy volič.....

zdan ( 1. února 2012 17:02 )

Pravicovy volič = lidsky zmetek.......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání