Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Avie bez řidiče sjela na střechu přístavku!

Autor: op, evakk - 
1. února 2012
18:49

Nákladní auto na střeše budovy? V Bošovicích na Vyškovsku tuhle neobvyklou podívanou měli v úterý odpoledne. Avii se sjetými pneumatikami, která sama sjela z kopce a „zaparkovala“ na nečekaném místě, vyprošťovali při kuriózním zásahu hasiči.

„Nákladní auto bez řidiče se ve svahu v obci samovolně rozjelo, vyjelo ze silnice a spadlo na střechu dřevěného přístavku rodinného domu. Avie střechu poničila a skončila částečně převrácená na boku. A hrozil i její pád na sousední dům,“ popsal bouračku mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Jeho kolegové proto nejprve auto ukotvili lany ke stromům, aby se před příjezdem dvou vyprošťovacích jeřábů nezřítilo a nenadělalo další škody na domku. Zásah, při němž avii vytáhli na mez a odtud na silnici, zabral hasičům více než hodinu.

Policie: Řidič auto nezabrzdil!

Nezabržděné auto, které při zběsilé samovolné jízdě z kopce připomínalo neřízenou střelu, prorazilo podle policie plot u rodinného domu, sejmulo strom a skončilo na střeše!

„Z domu byla evakuována starší žena. Dechová zkouška u šoféra avie vyloučila alkohol. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Policisté potrestali třiatřicetiletého řidiče za jeho přestupek nejvyšší možnou pokutou,“ uvedla policejní mluvčí Alice Navrátilová.

marie60 ( 1. února 2012 19:24 )

!Řidič_ Blbec!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání