Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Klaus: Aby se v důchodu nenudil, připravují mu synové knihovnu

Autor: simao, ČTK - 
5. března 2012
13:17

Jdeme s dobou a Amerikou. Díky synům současné hlavy státu vzniká Institut Václava Klause, po vzoru knihoven prezidentů USA. Zvěčnit by měl všechny zásadní Klausovy myšlenky. A také dopřát budoucímu exprezidentovi dostatek "zábavy" do důchodového věku. Svůj vstup do projektu pak údajně zvažuje i nejbohatší Čech Petr Kellner.

Zakladatelem institutu se stala Klausova rodina, především synové Václav Klaus mladší a Jan.

V chystané knihovně, která se chystá zabývat studijními a výzkumnými aktivitami, dokumentací a propagací díla a myšlenek Václava Klause, však hrají významnou roli i Klausovi blízcí spojenci.

Přisype peníze i nejbohatší Čech Kellner?

Svou finační účast v projektu zvažuje dle informací iDnes.cz také nejbohatší Čech Petr Kellner. Když už si Václava Havla a jeho knihovnu zabral pro sebe velkopodnikatel Bakala...

Klausovu obecně prospěšnou společnost, která je již zapsaná i v obchodním rejstříku, však bude oficiálně řídit prezidentův kancléř Jiří Weigl. Instituce by mohla sídlit v domě na Hradčanech blízko Kramářovy vily, o čemž se však zatím teprve jedná.

reeh ( 5. března 2012 21:56 )

Už si vykročil.... http://vtipy.netroof.eu/item/6967/odkraceni/

husqarnowicz ( 5. března 2012 15:02 )

Není pochyb o tom, jaké tam budou literární skvosty! Hlavně aby nezapomněli v té knihovně nainstalovat plivátka a rozdávat blicí pytlíky jako v letadle, až se bude lidem z těch jeho "moudrostí" dělat zle.

kamjdu ( 5. března 2012 14:57 )

kamjdu ( 5. března 2012 14:55 )

Klaus je z těch, co se k moudrosti zcela určitě nepročtou.

miglandc ( 5. března 2012 14:44 )

Je zvláštní jak jsou v oblibě pezidenti npř.Francouzký kterého by jeho občani nejraději zašlapali do země,Německý taky propadl a ten náš.Klner bude asi dost zavázaný V.Klasovi že by kuponovka?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa