Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena (†25) s koženým páskem: Zabila ji policejní kulka?

Autor: oj, Kjos, šim - 
1. února 2012
11:55

VIDEO: Při silniční kontrole na pražském Smíchově, odhalili policisté kradený vůz. Řidič odmítl vystoupit a chtěl ujet. Dokonce najížděl na policistu. Ten několikrát vystřelil. Na zásah kulkou do hrudníku zemřela žena (†25), která v autě jela jako spolujezdec. Řidič vozu utekl a policii zatím uniká.

Ke střelbě došlo ve středu ráno ve Strakonické ulici v Praze na Smíchově. Na místě zasahovali dopravní policisté i jejich kolegové z kriminálky a z generální inspekce. Po výstřelu policisty totiž na místě zůstala mrtvá 25letá žena.

"Policisté si všimli při běžné kontrole celostátně hledaného auta. Řidič nereagoval na světelnou signalizaci a ujížděl v protisměru. Došlo ke srážce s policejním vozem. Jeden z policistů následně vystoupil a šel k vozidlu," popsala událost na Smíchově policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Policista vytáhl služební zbraň a zamířil na vůz, aby řidiče přinutil vystoupit. To se ale nestalo. "Muž se proti němu rozjel. Policista asi pětkrát vystřelil do spodní části vozu. Řidiče to ale nezastavilo a rozjel se v protisměru. Ujel asi sto metrů, pak vyskočil a utekl," dodala Kropáčová.

MAPA: Šipka označuje místo, kde na pražské Strakonické ulici došlo k policejní honičce a přestřelce. Řidič kradeného auta policii stále uniká MAPA: Šipka označuje místo, kde na pražské Strakonické ulici došlo k policejní honičce a přestřelce. Řidič kradeného auta policii stále uniká | Blesk

Jeho spolujezdkyně, která s ním jela v kradeném a policií hledaném autě, zemřela. "Nemohu říct, zda její smrt nějak souvisí se střelbou. Generální inspekce zkoumá, zda policista použil zbraň oprávněně," uvedla pro Blesk.cz mluvčí Kropáčová.

Ženu zabila policejní kulka?

Podle agentury Mediafax žena zemřela na střelné zranění do hrudníku. Přivolaný lékař, který zasahoval krátce po sedmé hodině ráno, jí už nedokázal pomoci.

Po přestřelce zůstala na zemi ležet spolujezdkyně agresivního muže Po přestřelce zůstala na zemi ležet spolujezdkyně agresivního muže | Blesk - Pavel Hofman

Blesk.cz se podařilo získat fotografie z místa činu. Zřetelně je na nich vidět, že mladá žena byla oblečena do fialového svetru a na ruce měla masivní kožený náramek. Policie uvedla, že totožnost mrtvé zatím nezná.

Poznali jste mladou ženu, která se stala obětí středeční honičky a střelby na pražském Smíchově? Ozvěte se do redakce Blesk.cz na telefon 724 014 586 nebo na email tip@blesk.cz.

Falešné taxi

Agentura Mediafax uvedla, že autem, ve kterém muž najížděl na policistu, je Citroën Berlingo s nálepkou taxi služby SEDOP. Blesk.cz zjistil, že firmě SEDOP byly firemní samolepky odcizeny.

"My žádné berlingo u nás nemáme, a to proto, že by vůbec nebylo vhodné pro náš vozový park. Je možné, že na to auto použil někdo kradené nálepy z našich aut. Jsou magnetické a dají se snadno odcizit. To se nám stává poměrně často," řekl Blesk.cz k události záspuce taxi služby Lubomír Süttö. "Mohlo to být nějaké černé taxi. Nemá o tom zatím žádné bližší informace," dodal.

Berlingo odcizeno v úterý v Praze 6

Světlé Berlingo s SPZ 2AP 1719 bylo odcizeno v úterý na Praze 6. Ještě téhož dne se dostalo do registru hledaných vozidel. Znáte jeho majitele? Ozvěte se na telefon 724 014 586 nebo na email tip@blesk.cz

Video  Na místě střelby leží tělo spolujezdkyně pronásledovaného muže.  - Blesk - Pavel Hofman
Video se připravuje ...


amnestyinternational ( 5. února 2012 04:48 )

před pár lety zastřelil policejni vrah tatu od rodiny kterej nemě už neměl rostředky aby ji uživil tak žel pro drobnou loupez na srotak policejni vrah nekolikrat vystrelil a kdyz vydesenej slovek neregaval zbaběle ho zastřelil měl mladou dceru..stejně jako ze zadu pokusily zastřelit tauchenovou u ktere zvitězily láska a přirodni zakony nad těi statnimy prý byli nebezpecni zlocinci tak dělají i z tohoto chlapce a dívky což je naprostá propaganda statu k očernění obětí k legalizovaní těchto zločinů....ta dívka za nic nemohla i kdyby nebo ten kluk nikdo neměl jí nebo i jeho právo zavrazdít už ted je jasny že policie a stat lže že po autě střilely i ze zadu navíc i v připadě kdy na ně najízděl je pravděpodobně chtěl odehnat mohli zastřelit další lidi nezučastněný rukojmý nebo i prchajícího kterej má ničim nezpochybbnitelny pravo na život je snad soukromí vlastnictví víc než život a životy civilistů?už to naše společnost dotahla tak daleko?mohou to být i vaše děti necháte statni terror pokračovat?každej rozumnej člověk by raději ustoupí než aby riskoval že někomu jenom ublíží v norsku byli schopný chytit brejvika živýho bez jedinýho výstřelu a my máme jenom vrahy?je to to jediné co stát umí.... vraždit???POVSTANME!!!VE JMENU LÁSKY SOLIDARITY SVOBODY A DEMOKRACIE PROTI UTLAKU A TIRANII !!!

amnestyinternational ( 5. února 2012 04:25 )

dne prvního unora byla v čeké republice rukou statu zavrazdena mlada divka,stat a jeho perzekucni a informarmacni organy vcetne kontra rozvedky,uvalily embargo/cenzuru a zahájily masivni pošpinujici propagandu snazící se obhájit tento zrudný cin a pošpinit jak onu divku očistit sebe tak svalit vinu na hledaneho mladika je pravdepodobne ze zavery budou ze strany statu zfalsovane....aby se verejnost nezbourila proti statnimu teroru a primo tak statni teror nepriznala...podobne kdysy zavrazdily dite v kočarku....zadame o pomoc pri ujistovani objektivnich informaci kazdy kdo o pripadu neco vi at posle mail na emailovou stranku zlocinystatu@email.cz zejmena zadame lidi a rodinu one divky aby nás kontaktovala všechny její přátele aby nám poskytly informace o životě teto nebohé dívenky aby sme svetutové verejnosti a ceske verejnosti mohli ukazat skutecnou pravdu a co se v ceske republice děje ...prosime vás jednou to muze být vaše dítě ktere se stane objeti policejniho a statniho nasily vy vaše rodina vaše dívka,dcera,sestra,mama nebo vy samy ale stejne tak i vrazda neznameho cloveka zasahne jedince ktery citi a miluje...vsichni mame pravo na zivot a svobodu a nasše děti take....vrazdeni vezneni ponizovani statni teroror a propaganda musí skončit vy lidé mate tu moc pouzjte jí ve jmenu lidu a svích dětí ve jmenu skutecné demokracie.....pomozte......zaroven posilame uprimnou soustrast rodině a pratelum teto divky nejsou slova ktera by vyjadřila bolest ve vasich srdcích vasi strátu já osobně si predstavuju že je to moje dcera nebo divka a pocit ktery mě ovlada se neda vyslovit ba slovy vystihnot at je země teto divce lehka at její duše najde štestí které ji v zivotě vzali,ted uz jí nikdo neublizi spi sladce malicka mír a láska stebou duši lásku svobodu solidaritu nejde zavradit ta je nesmrtelna policejni vrazda teto mlade divky je bolesti milionu lidi po celem svete ona bude navzdy snima a my sní vzdy bude v našich srdcích..nedopustme aby se to opakovalo pomozte prosime

kuna ( 4. února 2012 23:15 )

Nestrili se tam kdy zlocinec se nebrani strelbou s vyjimkou kdy prchajicim zlocincem je vrah .Byl jen zlodejem a protoze se policistum nechtelo ho pronasledovat zacli po nem strilet a tim ohrozovali vsechny nevinne ´kolem.

kuna ( 4. února 2012 23:03 )

Ale proc strileli kdyz nebyli ohrozovani strelbou zlodeje , zlodej jen proste ujel.Vrazi maji pravo na zivot , zlodeji se popravuji.

kuna ( 4. února 2012 23:01 )

Mate absolutni pravdu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání