Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Obvinění z vraždy Vytopila: Najali si profesionála?

Zavražděný brněnský místostarosta Aleš Vytopil měl na židenické radnici na starosti výstavbu, územní plánování a správu financí.
Zavražděný brněnský místostarosta Aleš Vytopil měl na židenické radnici na starosti výstavbu, územní plánování a správu financí.  (Autor: archiv Aleše Vytopila)
Autor: op, ljšk - 
3. ledna 2012
17:24

Tělo zabitého místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila (†36) údajně neslo známky velmi brutálního násilí. A spekuluje se, že se na vraždě kromě dvou obviněných mohl podílet najatý vrah. Policie se k tomu nechce vyjadřovat.

Vytopila podle obvinění usmrtili bývalí manželé Filip O. (37) a Radka O. (45). Ti už přes měsíc čekají za mřížemi na soud. Ten by mohl být koncem února, kdy jim vyprší tříměsíční vazební lhůta.

Politika údajně zastřelili pistolí s tlumičem u hlavní cesty v pátek 9.září v Mariánském údolí v Brně-Líšni poblíž dvou restaurací, u nichž místostarosta zaparkoval svého hnědého passata.

Oběť měla údajně zpřelámané kosti

Podle všeho politika před smrtí nebo po ní zřejmě surově zmlátili. „Tělo bylo údajně zdevastované tak, že některé zlomené kosti se musely pracně sestavovat. Vypadalo to, že ho zkopali nebo po něm snad i dupali!“ říká zdroj blízký vyšetřování, který nechce uvést jméno.

Mrtvole, kterou obviněná dvojice zakopala v hájku u Moravského Krumlova-Polanky na Znojemsku, navíc chyběla hlava. Ta se dosud nenašla.

Podle dostupných informací obvinění exmanželé hlavu nejdřív zakopali, ale poté ji zase vyhrabali a údajně hodili do vodního toku v okolí Hrotovic na Třebíčsku, kde Vytopil s přítelkyní Pavlou A. (28) provozovali dvě hospůdky.

„Tělo bylo poškozeno,“ řekl k tomu stručně koncem listopadu jihomoravský policejní ředitel Tomáš Kužel. Nyní se však policie nebude vyjadřovat ani k tomu, zda se jí už přihlásil cyklista, který mohl v Mariánském údolí část zločinu vidět.

Je do vraždy zapletený zabiják?

Podle člověka, který oba obviněné dobře zná, však mohla brutální vraždu spáchat ještě třetí osoba! „Filip s Radkou nejsou něčeho takového schopní. Hlava prý byla oddělena od těla čistě, jako by to udělal nějaký profesionál!“ míní nejmenovaný zdroj.

gevi ( 3. ledna 2012 19:52 )

Místostarosta přece jen není arcivévoda. A tak ho umlátilo nějaké brutální hovado.

sedok123 ( 3. ledna 2012 19:14 )

onderka..TO JE V BRNĚ ZNÁMÉ JMÉNO ING.ONDERKA..V ARMÁDĚ... ČSSD

rezacek ( 3. ledna 2012 18:32 )

Taky bych se chtěl vsadit, že ten člověk, co mu to udělal, se na to pěkně voblík. To vědí, střílet pana místostarostu, to je moc těžká práce. Na takovýho pána nesmíte jít v nějakých hadrech. A určitě jich bylo víc. Víc lidí má víc rozumu. Ten poradí to, ten vono, a pak se dílo podaří. Já bych si na takovou věc koupil brovnink. Vypadá to jako hračka, ale můžete s tím za dvě minuty postřílet dvacet místostarostů, hubenejch nebo tlustejch. Ačkoliv, mezi námi řečeno, do tlustýho pana místostarosty se trefíte jistějc než do hubenýho.

fiat ( 3. ledna 2012 18:12 )

Tady jsou už lidi dsot otrlí, takže mráz po zádech většinou nikomu neběhá.

marie60 ( 3. ledna 2012 17:54 )

 Z toho mi běhá až mráz po zádech.Pokud byli u vraždy, tak musí vědět kdo jim ještě pomáhal a to neřeknou i kdyby je asi napínali na skřipec.*** jedny!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání