Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Veroniku (†16) a Lídu (†16) zabil zběsilou jízdou v mlze

Dvě krásné blondýnky zemřely v autě, které řídil jejich kamarád. Také nepřežil. Je na vině alkohol?
Dvě krásné blondýnky zemřely v autě, které řídil jejich kamarád. Také nepřežil. Je na vině alkohol?  (Autor: Jitka Pecharová)
Autor: Jitka Pecharová - 
19. listopadu 2011
21:49

Opil se, vezl kamarádky a v rychlosti 140 km/h je zabil! Jasno je po měsíci v případu autonehody pětičlenné posádky vozu v Pomezí na Svitavsku, při které zemřeli šofér Jiří Š. (†19), Veronika P. (†16). a Lída A. (†16). Spolujezdec Martin T. (19) si vážně poranil hlavu a Leoš Š. (19) nohy. Příbuzní i přátelé řidiče tvrdě odsuzují.

„Jsem ráda, že Jirka taky umřel. Patří mu to, je to vrah!“ neskrývá svou zlost sestra zesnulé Veroniky P.  Řidič za volantem 15 let starého golfu tehdy vezl kamarády z nočního flámu na bowlingu domů, přičemž on sám také pil alkohol.

Ten ho zřejmě vybudil k adrenalinové šíleně rychlé jízdě. Ta skončila po pěti kilometrech v mlze nárazem do stromu.

„Nehodu stále vyšetřujeme. S největší pravděpodobností ale za ní stála nepřiměřená rychlost a alkohol,“ uvedla Anna Štegnerová, mluvčí svitavské policie. Šofér měl údajně v sobě přes jedno promile.

Tragédie rozpoutala vášnivé diskuze na internetové sociální síti mezi spolužáky, známými a příbuznými posádky havarovaného auta. Dívkám někteří vytýkali, že do auta nasedly, když věděly, že šofér pil. Navíc se údajně ani nepřipoutaly. Objevila se ale i sebekritika těch, kteří se se studentkami učiliště před jízdou smrti bavili a cestu jim nerozmluvili.

Většinou ale odsoudili řidiče. „Vědět, že povezu autem čtyři lidi, tak opít se a sešlápnout v mlze plyn na 140 kilometrů není chyba, ale ukrutná nezodpovědnost a hazard,“ napsal otec jedné z kamarádek obětí. Mnohem tvrdší ale byli na šoféra nejbližší příbuzní. „Jsem ráda, že též umřel. Patří mu to, je to vrah!“ neskrývala svoji zlost sestra zesnulé Veroniky.

hg79 ( 21. listopadu 2011 15:17 )

Ten kdo dobrovolně nasedne do auta s opilým řidičem, musí počítat s tím že se něco takového může stát.

najka ( 21. listopadu 2011 09:45 )

Holky nebyly zbaveny svéprávnosti, takže si smrt vybraly dobrovolně! V takové situaci s tím musely počítat!

lennne ( 21. listopadu 2011 09:30 )

tech co piji a pak ridi je hodne, kdyby to ty deti nepovazovaly za normalni, nesedly by do auta a ridicem co pil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání