Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Utočník z továrny v Kunovicích je mrtvý: Chtěl pomstít bratra?

Autor: sč, oj - 
10. listopadu 2011
15:57

AKTUALIZUJEME: Karel Musela, střelec v letecké továrně v Kunovicích spáchal sebevraždu. Předtím zastřelil dva muže (50 a 52 let), členy představenstva Letu Kunovice. Ředitelku podniku Ilonu Plškovou zranil střelou do hlavy. Motivem masakru byla zřejmě msta. Karel Musela vinil právě členy představenstva ze zmrzačení svého bratr Pavla Musely. Ten po záhadném pádu z posedu utrpěl doživotní fyzické i mentální postižení. Střelcovu matku ve čtvrtek večer odvezla k výslechu policie.

Masakr se odehrál krátce před polednem v hlavní budově společnosti Aircraft Industries v Kunovicicích. Ozbrojený útočník zastřelil dva členy představenstva, generální ředitelku Ilonu Plškovou pak zranil. "Postřelili generální ředitelku, údajně ze msty," řekl už odpoledne Blesku jeden z lidí z firmy.

Na místo během několika minut dorazily desítky policistů včetně zásahové jednotky URNA. V akci byl i vrtulník. Zpočátku nebylo jasné, kolik je na místě obětí a jestli střelec drží nějaká rukojmí. Nemocnice v Uherském Hradišti vyklidila celé jedno oddělení, neboť se čekalo i mnohem větší krveprolití.

Šel po členech představenstva

Střelec, bratr ochrnutého a postiženého bývalého zbrojařského bosse Pavla Musely, Karel, šel najisto. V hledáčku měl vedení společnosti. Vinil je ze zmrzačení svého bratra.

Vtrhnul do budovy právě v momentu, kdy probíhalo zasedání představenstva. V sále bylo podle informací Blesku asi 15 lidí, snažili se ho uklidnit, ale nešlo to.

Za rukojmí si vzal celé představenstvo. Po dvou hodinách došlo ke střelbě. Než střelce stihla zneškodnit policie, dva členy představenstva zabil, postřelil ředitelku Plškovou a poté zbraň obrátil proti sobě.


"Šli jsme z oběda a najednou byla všude kolem policie. Mysleli jsme si, že jde o nějaké cvičení. Až pak jsme pochopili, že ne. Schovali jsme se v jiné budově. Nesměli jsme se přibližovat k oknům." řekl Blesk.cz starší muž.

Profil střelce:

Karel Musela se narodil 10. června 1955 v Karlových Varech. Vyučil se automechanikem a vystudoval strojírenskou střední průmyslovku v Lokti nad Ohří. V roce 2006 nastoupil do Kunovic jako zaměstnanec Aircraft Industries.

Mstil Musela zmrzačeného bratra?
Muž, který v továrně v Kunovicích ve čtvrtek zastřelil dva muže a jednu ženu lehce ranil je mrtvý. Podle informací Blesk.cz v Kunovicích zabíjel Karel Musela - bratr zbrojařského magnáta Pavla Musely. Ten byl považován za klíčového svědka nákupu pandurů. Nikdy nevypovídal, neboť se těžce zranil po pádu z posedu. Jeho bratr Karel vždy tvrdil, že nešlo o náhodu, ale o pokus o vraždu.

Pavel Musela byl vždy považován za muže, který má co říct k nákupu pandurů, který provázela zřejmě korupce a ve vzduchu lítaly miliardy. Pavel Musela ale nikdy nevypovídal. V říjnu 2008, kdy probíhala jednání mezi firmou Steyer a českou vládou, spadl z posedu a ochrnul. Je nesvéprávný a na svůj život podnikatele si nepamatuje, je rád, že alespoň pozná svou rodinu.

Jeho bratr Karel nikdy neuvěřil, že šlo o náhodu. Znepokojovalo ho to, že bratrovo tělo leželo od posedu dost daleko - hovoří se o vzdálenosti 6 metrů. Byl přesvědčen, že bratra shodil z posedu nájemný vrah.

Proč? Na to je těžké odpovědět, ale Pavel Musela měl kontakty na ruské podnikatele, na českou vládu i na Bezpečnostní informační službu.

V Kunovicích se nyní živě spekuluje, že Karel Musela se zbraní v ruce mstil svého bratra.


Zobrazit místo Aircraft Industries na větší mapě

jajinka-pajinka ( 12. listopadu 2011 15:03 )

cigán jste možná vy.on rozhodně nebyl.znal jsem ho osobně.každopádně hrozný zážitek,ale byl plný pomsty,často mluvil o tom,že nehoda bratra nebyla nešťastná náhoda.

jajinka-pajinka ( 12. listopadu 2011 15:00 )

šel tam s vědomím,že se už nevrátí.nebyl žádný blbec,věděl co dělá.jako člověka jsem ho možná i obdivoval,znal jsem se s ním osobně.vzdělaný,slušný člověk.v době incidentu jsme byli zamklí o patro níž a výstřely jsme slyšeli...hrozný zážitek

jajinka-pajinka ( 12. listopadu 2011 14:45 )

ale asi do 13:30 se nedělo vůbec nic!mluvím z vlastní zkušenosti,byli jsme zamklí o patro níž s pocitem,že v budově je muž s pistolí.mohl mít u sebe výbyušninu...přesto nás tam nechali do konce.jinak neodsuzuji jeho čin,znal jsem ho osobně.vždy slušný,pohodový člověk,který se nedokázal smířit se zraněním bratra a rozhodnutím soudu,jako nešťastné náhody...

cid2000 ( 11. listopadu 2011 09:33 )

Mafie tady za privatizace za Ježka dostala do rukou veškerý strategický státní majetek.Vše za dohledu Klause.Vše poslední roky kryl a likvidoval stopy po vyšetřování ministr Langr.Jeho úkol,....čistič stop a likvidace policejních vyšetřovacích útvarů a lidí!!!Všeobecně známá informace mezi policisty.Vše věděl a sledoval Havel.Dělal , že je vše ve společnosti v pořádku a je ta správná demokracie.Opravdu p.y.te..l hov.e.n.ve finále mu zaplatí narozky nebezpečný mafiopodnikatel B.a.k.a.l.a, který získal vše skoro zadarmo.Za 10% hodnoty i se 45tisíci bytů horníků na Ostravsku!!Samozřejmě netransparentně.Tyto zastřelení podnikatelé nejsou žádní svatoušci.Všichni pochází původně z Omnipolu.další netransparentní nebezpečná postkomunistická společnost, která je namočena do všech velkých strategických státních zakázek bez výběrových řízení nebo přímo čistě nastavená ušitá na ně!Netransparentní dodávky vojen.techniky,policejních vrtulníků Eurocopter EC-135, nákladních letadel CASA atd a atd.Jeden průšvih za druhým.Vše za dohledu uplacených politiků!!!Jde o zločinné spolčení minimálně a Nečas tady žvaní něco o potírání korupce....pardon, jdu zvracet.....i za Kocourka.Za Pandury a letouny CASA by musela policie zavřít několik ministrů,poslanců a vlivných mafiánských podnikatelů a to prostě nejde jednosuše bohužel!!!!Je to svoloč horší než komouští strejdové a dědo ministři....úplní amatéři proti současným mafiánům!!!!

sabartnok ( 11. listopadu 2011 00:13 )

hm. Bohové revoluce ... jenže toto už není plod revoluce, který uzraje, upadne a zrodí se nové, další, lepší... Toto je nákaza, epidemie, smrt, po které zůstanou jen vzájemně se požírající dinosauři, úhor, ve kterém už nic dobrého neporoste. Lepší by bylo bývalo bylo, kdyby je popravil a došlo na lámáni chleba u soudu. Asi věděl, že by nedošlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání