Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zmrzačení magnáta Musely: Vražda, nebo pád?

Autor: Slávka Červená - 
16. prosince 2009
05:00

Právě v den narozenin největšího zbrojařského magnáta v zemi Pavla Musely (51) začal soud s mužem, který se jej podle obžaloby pokusil zavraždit.

Luboš N. (42) Muselu, kamaráda a šéfa v jedné osobě, zaučoval do tajů myslivosti. Myslivec tvrdí, že magnát spadl z posedu. Obžalovaného včera překvapivě podpořil jeden ze znalců.

Spolu se svým podřízeným a kamarádem Lubošem N. se podnikatel loni v říjnu vydal na loveckou výpravu, při níž údajně nešťastně spadl z posedu. Utrpěl závažná poranění mozku, takže po psychické stránce je nyní na úrovni dítěte. Zlomil si osm žeber a krček kloubu levé nohy. Znalci později vyloučili, že by si taková zranění způsobil pádem.

„On šel na posed, já pokračoval dál. Když jsem byl vzdálen asi 30 metrů, uslyšel jsem výkřik. Zahlédl jsem jen okamžik pádu. Z ucha mu tekla krev, byl v bezvědomí. Jen jsem ho pootočil, aby nebyl hlavou ze svahu,“ popisoval obžalovaný. Z Muselova mobilu prý volal záchranku. „Mockrát jsem se na něho obrátil a vždycky mi pomohl. Chtěl jsem ho zachránit,“ tvrdil Luboš N.

Znalec, který včera vypovídal, překvapivě uvedl, že Muselova zranění skutečně mohla být důsledkem pádu. Že se na magnátovi někdo mohl dopustit násilí, ale vyloučit nemohl. Při příštím líčení bude vyslechnut kriminalista Jiří Straus, znalec z oboru biomechaniky. Jeho názoru soud pravděpodobně bude přikládat velkou váhu. Musela dělal miliardové obchody. Byl hlavní akcionář firmy Pamco, která vlastní 49% Letu Kunovice, kde byl generálním ředitelem.

gogo ( 16. prosince 2009 07:58 )

Mrázek ... Krejčíř... Kožený ... Pitro ..... + 1000 dalších ..... aneb : Blaze tomu kdo nic nemá, nestará se kam to schová ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání