Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zbrojařský magnát: Pokus o vraždu, nebo nehoda?

Autor: Slávka Červená - 
7. ledna 2010
06:54

Zatímco jeden znalec říká: mohl spadnout z posedu, druhý tvrdí: vyloučeno! Případ zbrojařského magnáta Pavla Musely (51), který loni v říjnu na lovu v lese utrpěl vážná poranění, se tak zamotává.

Podnikatelův kamarád a podřízený, myslivec Luboš N. (42), který s ním na lovu byl, čelí obžalobě z pokusu vraždy. Soud dá kvůli rozporům mezi znalci zpracovat další posudky.

Novotný, který je zkušený myslivec, tvrdí, že Musela spadl z posedu. Tomu ale neodpovídají těžká zranění. Zbrojař utrpěl mnohačetná poranění mozku, zlomeniny osmi žeber, krčku nohy a další. Dodnes trpí ztrátou paměti.

Zatímco v předešlém líčení soudní znalec z oboru lékařství uvedl, že zranění si Musela mohl způsobit pádem, včera to vyloučil znalec z oboru forenzní biomechaniky Jiří Štraus. „Mohu vyloučit, že šlo o pád. To je nepřijatelná varianta. Tělo se na místo nemohlo dostat po pádu. A kdyby i spadl, nezpůsobil by si tak masivní zhmoždění hlavy a hrudníku,“ tvrdí Štraus.

Protože znalci se v názoru vůbec neshodli, soud nechá zpracovat další znalecké posudky včetně neurologického.

Před soudem vypovídala i bývalá Muselova žena a tři jeho děti. Uvedli, že Musela měl s obžalovaným přátelské vztahy. Při srpnovém telefonátu se ale s Novotným údajně pohádal a řekl mu, že s ním končí a nechá ho vyhodit. Také mu zrušil letenku do Afriky, kam s ním měl jet na lov.

krojc ( 7. ledna 2010 16:10 )

Asi se mu dostalo podobného zacházení, jaké svými "produkty" a jejich prodejem třeba do Afriky připravuje nevinným lidem on sám a jemu podobní. Peníze nesmrdí a dají se vydělávat i na smrti jiných

bosomfriend ( 7. ledna 2010 09:32 )

To jen hlupaci tomu veri. At uz jde o Dubceka , Dianu, a dalsi vcetne naseho magnata. Takze tvarme se , za verime na oficialne 100 x overene a vysetrene policejni zpravy.

sakra ( 7. ledna 2010 09:23 )

Případ se "zamotává", "zamotává" až skončí pod kobercem!

smrk ( 7. ledna 2010 07:06 )

Někdo mu naložil asi málo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání