Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pád Martiny z balkonu: Krev byla i na botách! Čí je?

Autor: Helena Lacinová, evakk - 
17. října 2011
05:00

Krev na šatech krásné Martiny (17) nedává spát její matce Lence (44). Chce znát pravdu: Čí je to krev a kdy a jak se na dceřiny šaty dostala? Jakubova rodina jí šaty doručila vyprané. A před několika dny jí Jakubův otec přinesl Martininy boty se zaschlou krví na patě. „Zaplatím expertizu,“ nabízí matka Martiny policii.

Matka Martiny chce znát odpověď na otázku, jak se na šaty její dcery dostala krev a čí je. Martina je měla na sobě, když šla navštívit expřítele Jakuba (19). Když pak v noci padala z balkonu jeho bytu, neměla je na sobě. Zůstaly uvnitř. V Jakubově bytě byla i jejich společná známá Lucie (19).

Mostecká policie potvrdila, že krev na dívčiných šatech krví skutečně je. Na odbornou expertizu je ale neposlala, protože profil DNA ve vzorku je prý zničený. Otec Jakuba je totiž Ulrychové přinesl vyprané za několik dní po dramatu v bytě syna! Až tehdy je žena policistům předala. A teprve před několika dny jí Jakubův otec předal Martininy boty s krvavou stopou na patě.

Matka je přesvědčena, že policisté pochybili při ohledání místa činu. „Kdyby pořídili fotodokumentaci z bytu a vyfotili dveře, které Jakub údajně rozbil až později, řízl se při tom do ruky a krví ušpinil Martininy šaty, byla by věc přehlednější,“ řekla. „Nechtěl jsem je předat špinavý,“ zdůvodnil Jakub, proč je poslal rodině zpátky vyprané.

Martina dopadla na záda. Na bradě přitom měla čerstvou řeznou ránu.

Krev na šatech: Důležitý důkaz!

Svědkyně Marcela (19), která se Blesku koncem týdne přihlásila a posléze vypovídala na policii, tvrdí, že se jí Lucie, která byla v Jakubově bytě před pádem Martiny, svěřila, že s Jakubem Martinu z balkonu shodili. Údajně to udělali po předchozí hádce a napadení, které skončilo řeznou ránou na Martinině bradě o sklo, protože se báli vyzrazení. Poté policie znovu začala vyslýchat klíčové svědky. Jakub i Lucie podíl na pádu Martiny odmítají. Martině otřes mozku po pádu vymazal událost z paměti.

Co se odehrálo 4. července

Okolo 15. hodiny Martina odchází z domova k Jakubovi v růžových šatech. Vrátit se měla do 23:30 taxíkem, nebo zavolat matce, aby pro ni přijela.

21:15 Lucie telefonuje Martinině matce a shání Martinu, protože jí nebere telefon. Dozvídá se, že dívka je už dávno u Jakuba.

Po 22. hodině Lucie přichází k domu Jakuba. Ten pro ni sjel výtahem až ke vchodovým dveřím, aby se prý s ní na něčem domluvil.

Mezi 23:00–23:10 Noc protíná výkřik. Slyšeli ho a Blesku potvrdili tři obyvatelé domu. Martina padá z balkonu v tričku a kraťasech. Ty si k Jakubovi přinesla na převlečení. Otázka, jak se krev dostala na její šaty a čí je, zůstává nezodpovězena.

23:15 Lucie telefonuje Martinině matce, že Martina skočila z balkonu. Volala i dalším lidem.

Martina tráví hodně času na lůžku a na vozíku. Po pádu nemůže chodit, protože má sešroubovanou páteř. Chtěla by se dozvědět pravdu o svém pádu. Na celou událost se vinou otřesu mozku nepamatuje.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání