Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Znásilnil čtrnáctiletou dceru, sedět ale nepůjde

Autor: sč - 
6. října 2011
15:03

Jaroslav K. (41) z Prostějovska byl opilý a svedla ho sexuální touha - bohužel ke své vlastní, tehdy čtrnáctileté dceři. Hrozilo mu až deset let za mřížemi, odsouzen byl ale jen na tři s podmíněným odkladem. Jeho vážně nemocná manželka by totiž jinak skončila v ústavu.

Incident se odehrál loni v únoru nebo březnu. Muž jezdil vypomáhat své sestře do restaurace na Kroměřížsku. Ten den ale vypil několik piv a panáků.  Protože nemohl usednout za volant, i s dcerou tam přespal.

Měli jen jednu přikrývku

K dispozici měli ale jen jednu přikrývku, proto spali na jedné pohovce. "Hladil mě na prsou a břiše. Říkala jsem ať toho nechá. Brečela jsem. Pak zajel  pod kalhotky a zastrčil prst dovnitř," vypověděla poškozená, která skončila v dětském domově.

„Nikdy před tím a nikdy potom jsem se tak nechoval, nedovedu si to vůbec zdůvodnit. Nevím, co mě to napadlo. Byl jsem opilý,“ řekl obžalový. „Cítím se vinen a moc lituji toho, co se stalo,“ dodal.

Matka byla přesvědčena, že si dcera vymýšlí

Žena obviněného vypovídat odmítla, nevěřila, že se to stalo. Domnívala se, že si dcera vymýšlí, protože ji otec nechtěl pustit na výlet s kamarádkou.

"V rodině nikdy problémy nebyly, držela pohromadě. Manžel chodí na čtyři hodiny do práce a po zbytek dne se o mě stará. Vaří, nakupuje a vozí mě do nemocnice na kapačky," uvedla manželka, která trpí roztroušenou sklerózou.

Do vězení nešel, manželka by skončila v ústavu

Podle soudní znalkyně se ale událost opravdu stala, mohlo k ní však přispět i vyzývavé a a svádivé chování poškozené. Soud muži snížil trest pod  dolní hranici, tedy na tři roky s pětiletým podmíněným odkladem.

„Trest by v tomto případě neměl dopad na něho, ale na manželku. Dcery se o matku starat nemohou a musela by žít  v ústavu,“ vysvětlil předseda senátu Radomír Koudela. Odsouzený se vzdal odvolání a přijal i nařízenou protialkoholní ambulantní léčbu.

lennne ( 20. ledna 2012 18:34 )

a pak se divi, ze si chlapi - uchylaci dovoluji cim dal vic, ze by dcera svadela je nepravdepodobne, spis manzelka nemuze a jemu to leze i usima.Za katr s nim.Dospela zena to v ustavu zvladne. A krome toho ji urad muze vypomoct socialnim dobrovolnikem, nebo, ze by nezamestnanym, jako verejne-prospesna prace? Tenhle stat ma de.bilni zakony i nazory.

babka54 ( 6. října 2011 18:26 )

Tak nakonec je potrestaná,ta znásilněná,nezletilá a krypl může v klidu š...t tu další dceru,protože ta už nepromluví,aby také nebyla potrestána děcákem.To opravdu,máme skvělou justici,že se nestydí.

bjutifl ( 6. října 2011 17:33 )

To sem netušila, že surfer a pesanglicky jsou ženský

italiana1 ( 6. října 2011 16:27 )

a tohle je spravedlnost? Chtela bych vedet jaky by byl rozsudek kdyby to byla dcera te soudkyne.. manzelka nemuze do ustavu ale dcera v decaku byt muze.. potlesk ceskemu soudnictvi! dvoji metr a jedeeem..

bjutifl ( 6. října 2011 16:27 )

Teda ne že bych ho chtěla hájit, ale umí si tu některá z vás představit, že by lezla dobrovolně ve čtrnácti pod jednu deku s opilym fotříkem. Já teda ne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání