Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rappující zabiják: Za pobodání tří dětí bude sedět devět let

Autor: Pavel Ryšlink, ljšk - 
4. října 2011
15:51

Příštích devět let stráví za mřížemi Radim (16) z Ostravy, který loni v Ostravě bezdůvodně pobodal tři děti. Pro mladistvého výjimečný trest mu včera potvrdil olomoucký vrchní soud.

Mladík, bavící se vymýšlením rapperských textů s obsahem násilí a zabíjení osudného 27. listopadu neunesl rozchod s přítelkyní. Vyzbrojen nožem se vydal do ostravských ulici naplnit obsah svých textů skutečnými hrůznými skutky.

Nejprve oslovil čtrnáctiletého chlapce, sedícího nic zlého netuše na lavičce v Bělském lese. Se slovy: „Jsi dobrý chlapec,“ mu vrazil nůž do ruky a do zad. O několik minut později vrazil kudlu do břicha devítiletému chlapci, sedícímu na houpačce na dětském hřišti. O dalších pár minut později zabodl nůž do hrudníku třináctiletého hocha. Všichni napadení vražedné útoky naštěstí přežili.

Už krajský soud vyměřil Radimovi za pokus trojnásobné vraždy výjimečný trest v trvání devíti roků. Vraždící rapper se však proti rozsudku odvolal. U vrchního soudu se dožadoval mírnější právní kvalifikace – ublížení na zdraví. Z jeho vystupování přitom bylo patrné, že svůj vražedný útok proti třem dětem nepovažuje za něco zvláště špatného.

„Jeho odvolání jsme jako naprosto nedůvodné zamítli. Vzhledem k razanci útoku, kdy během čtyřiceti minut napadl tři děti, je výrok o vině naprosto správný a výjimečný trest zcela v souladu se zákonem,“ řekl Blesku předseda trestního senátu olomouckého vrchního soudu Petr Angyalossy.

gevi ( 4. října 2011 20:52 )

No jo, to je pravda. Radši ho zavírat neměli.

husqarnowicz ( 4. října 2011 19:25 )

Rap je "hudba" agresívních trotlů a tenhle pán je jeden z nich, co už se stačil zviditelnit.

mojekniha ( 4. října 2011 18:39 )

Jen ho nechte,vždyt je dobře vychovaný a je to čech,ten by nikomu neublížil.Rodiče se o něj tak skvěle starají.Chudinka malá.

leona ( 4. října 2011 16:41 )

a zpřelámat ksindlovi všechny kosti....doufám, že jeho rodiče budou platit kriminál svému drahouškovi,jak si ho vychovali,takového ho mají...přeji mu,aby se dostal do Chrastavy...

ma-o ( 4. října 2011 16:14 )

Akorát mi neni jasné, co s ním za devět let, kdy z něj bude ještě větší magor. Kdo na to doplatí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání