Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Vražda Monyové (†44): Synové a bratr píší o spisovatelce knihu!

Autor: Gabriela Peringerová, evakk - 
7. září 2011
19:26

Deníky a zápisky zavražděné spisovatelky Simony Monyové (†44) se nyní probírají její synové Michal (23) a Dominik (19). Je to smutné čtení! Poznámky psané matčinou rukou jim ale pomohou při přípravě knihy o jejím životě. Bude to poslední kniha, na jejímž obalu bude uvedena jako autorka Simona Monyová…

Kniha má vyjít příští rok v únoru. „Jako poděkování a zároveň i jako odpovědi na spekulativní otázky jsme se rozhodli, že jako rodina vydáme knihu, abychom vše uvedli na pravou míru. Všem děkujeme za vzkazy a projevenou lítost,“ vzkazuje nejstarší syn Michal.

Spisovatelku ubodal 3. srpna její manžel Boris I. (45). Připravovaná kniha podle syna Michala nebude jen o posledních dnech, měsících nebo letech, ale o celém jejím životě. „Tuto knihu chystáme my, synové, a bratr Simony a přítel Jef Kratochvil,“ upřesňuje Michal.

S vydáním knihy příbuzní Monyové čekají na to, jak dopadne soud s Borisem I. V knize budou fotografie a všechny autorizované rozhovory, které s Monyovou vyšly. „Vybírám fotografii pro titulní stranu, nad konceptem knihy jsme se už sešli,“ potvrdil fotograf Jef Kratochvil. Knížka bude mít stejný formát jako předchozí knihy Simony Monyové.

Od ostatních knih, které o spisovatelce nyní vycházejí, se rodina distancuje. „Nemáme s nimi nic společného. Bude se jednat o sjednocení spekulativních a polopravdivých informací, které se objevily v médiích,“ dodává Michal.

jarmila777 ( 8. září 2011 10:58 )

 Je velmi smutné, že rodina a fotograf Kratochvil, kteří dlouho věděli o týrání Monyové, včas nezasáhli ani nic nenahlásili policii, prostě ji nechali napospas osudu... A ještě smutnější je, že teď hrabou prachy za prodej jejích knih a rychle píšou knihu o ní, aby si vydělali ještě víc... Monyová někde psala, že synům kupovala auta a podobně... Je jasné, že chlapci teď nemají zdroj příjmů... A bratr? Má hospodu, čepuje pivo a do toho píše knihu? To se vídali tak často se sestrou? Zvláštní... Hlavně - nikdo už neřeší vraha, ale celá rodina reší jen to, aby si všichni koupili jenom jejich knihu... Skrývají snad něco? Chtějí zamaskovat to, že jí mohli pomoct a neudělali to???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání