Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Žárlivec zápalil dům i manželku, na svůj čin se připravoval!

Autor: Jana Ulrichová, Helena Lacinová, evakk - 
22. června 2011
22:15

Antonín P. (†66), který se v pondělí nad ránem v obci na Žatecku pokusil upálit svou manželku (61), se na svůj čin připravoval. Potvrzují to místní, před nimiž o svém záměru mluvil. Krátce před tragédií si také opatřil jateční pistoli, kterou se poté, co se jeho ženě podařilo z ohnivého pekla uniknout, zastřelil.

V obci bylo známo, že žena léta trpěla manželovou přehnanou žárlivostí a nesmyslnými zákazy. „Vdávala se v 18 letech. Strašně ji hlídal, nesměla mluvit ani s námi,“ řekla ženina maminka (84). „Měla to těžké. Léčila se z rakoviny, přišla při tom o prso. A teď tohle,“ plakala.

Podle sousedů se muž na svůj hrůzný čin připravoval. O záměru zapálit dům a skoncovat se životem totiž hovořil veřejně. „Mluvil o tom už asi před čtrnácti dny. Že ji zabije a podpálí barák,“ rozmluvila se jedna ze sousedek. „Nedbala rad, aby na něj zavolala policii. Ani když ji doma zavíral. Strašně na ni žárlil. Dokonce i když byla v nemocnici, vyčítal jí, že se kurví s doktorama,“ popisovala nedůstojné žití ženy.

Ta je teď podle mluvčího vinohradské nemocnice Lukáše Matýska na jednotce intenzivní péče kliniky popáleninové medicíny. „Je napojena na umělou plicní ventilaci. Její stav je vážný,“ uvedl.

spajka ( 23. června 2011 11:50 )

musí být úplně degradovaná.Žila 53 let s takovým člověkem?Když od něj dáááávno neutekla,tak jí zřejmě jeho chování vyhovovalo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání