Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Čtvrteční stávka v ČR: Autobusy budou jezdit...

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: kraj, Kbali - 
15. června 2011
18:34

Stávka, kterou na dnešek vyhlásili bossové především dopravních odborů, zřejmě plnou silou zasáhne jen Prahu a přilehlý Středočeský kraj. Téměř v celém Česku ale nepojedou vlaky. Jak Blesk ale mapoval, v dalších českých krajích bude situace zřejmě víceméně klidná. Městská hromadná doprava nebude zřejmě jezdit jen částečně v Ústí nad Labem, vlakovou dopravu na mnoha místech nahradí autobusy.

Ústecký kraj:

Nejede 11 spojů V Ústí nad Labem nevyjede 11 autobusových a trolejbusových spojů, zbylé spoje budou fungovat v omezeném režimu. Do každé čtvrti vyjede alespoň jeden spoj. V případě dopravního kolapsu na silnicích je v Ústí nad Labem možný zákaz vjezdu pro kamiony.

Karlovarský kraj:

Blokády nebudou MHD v Karlových Varech, Chebu a Sokolově bude fungovat bez omezení. Stejně tak bude fungovat i meziměstská autobusová doprava. Dopravci stávku podpoří symbolicky, vyvěšením letáků. Blokády na silnicích se podle vedení kraje zatím nepředpokládají.

Liberecký kraj:

Vlakem ani do Německa Vlaky Českých drah tady také samozřejmě nepojedou, zastaví se však i navazující vlakové spoje do Německa. Autobusy a tramvaje v Liberci i Jablonci nad Nisou budou jezdit normálně, odboráři se ke stávce připojí jen symbolicky plakáty.

Pardubický kraj:

Doprava bez omezení V Pardubicích pojede městská hromadná doprava bez omezení, odboráři vyjádří nesouhlas s vládními reformami prostřednictvím letáků. Stávkovat v Pardubickém kraji nebudou ani odboráři z firem provozujících meziměstské autobusy jako je Osnado, nebo Veolia Transport. I oni se k protestům připojí maximálně prostřednictvím plakátů vylepených na oknech autobusů.

Jihočeský kraj:

Protest na skle autobusů Na jihu Čech se dnes zastaví jen vlaky. Nahradí je ale záložní autobusy. Městská hromadná doprava bude zřejmě fungovat bez komplikací, autobusy tedy pojedou přesně podle jízdního řádu. Jejich řidiči se ke stávce proti vládním reformám připojí jen symbolicky hesly Stávka a Podporujeme stávku, které budou mít připevněny na čelních sklech.

Královéhradecký kraj:

Problémy nebudou MHD v Hradci Králové pojede dnes bez omezení. Lidé se pravděpodobně budou moci spolehnout i na provoz linkové autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji, odkud také nejsou signály o zapojení do stávky. „Omezen by neměl být ani provoz škol a nemocnic,“ uvedl mluvčí hradeckého krajského úřadu Imrich Dioszegi. Podle něj se v regionu do stávky zapojí jen železničáři.

Plzeňský kraj:

Řidiči navléknou vesty V Plzni se stávkovat nebude. Řidiči, kteří sympatizují se stávkou, si na sebe vezmou jen signální výstražné vesty a budou je nosit od rána do půlnoci. V kraji pojedou také všechny linkové autobusy. Odboráři stávku podpoří symbolicky tím, že vylepí ve vozech plakáty, které budou vyjadřovat nesouhlas s vládními reformami. Kvůli stávce na železnici posílí ČSAD Autobusy Plzeň některé spoje z venkova do Plzně. „Normálně denně vyjíždí na linky 396 autobusů. Ve čtvrtek jich vyšleme na trasy o 27 více,“ uvedl ředitel ČSAD Autobusy Plzeň Miroslav Hucl.

nautilus ( 16. června 2011 10:08 )

Sledoval jsem zoufalství řecké bolševické luzy v TV zprávách. Na ulicích chaos, bitky a na chodníku krev. Řecku nikdo za běžných podmínek nepůjčí peníze, tak aby se udrželi nad vodou. Pokud chtějí Řekové půjčku, musí realizovat krutá restriktrivní opatření. To se samozřejmě plebsu nelíbí. Ovšem nechápou, že si tentokrát nemohou nic vytrucovat, je s nimi konec. K těmto koncům směřuje díky odborářským lotrům a ruským tajným službám i Česko. Odboráři si zvykli žít jako prasata v žitě. Nikomu nevadí, že to je na dluh a úkor příštích generací, které budou muset tento dluh splácet. Bolševici vždycky byli a jsou tím největším zlem, před kterým stojí současné lidstvo. A tak soudruzi vzhůru k sebezničení. Druhou možností je vzít rozum do hrsti, ale k tomu by mysely být provedeny transplantace mozků, a kde je vzít, že ano?

husqarnowicz ( 16. června 2011 08:21 )

Lidi, co to tu proboha plácáte za voloviny?! Stavět proti sobě Pražáky a lidi z venkova je stejná pitomost jako stavět proti sobě teenagery a seniory. Pocity musí jít stranou, teď musíme táhnout všichni za jeden provaz, ať žijeme na Vinohradech nebo ve Zlámané Lhotě. Jde přece o to, aby si tahle hnusná vláda uvědomila, že s reformami musí začít především u sebe a ne ožebračováním širokých lidových vrstev. Je potřeba těm nahoře ukázat, že se jich nebojíme a že máme těch jejich nestydatostí plné zuby. A právě k tomu slouží stávka. Jakýkoli pokus rozeštvávat obyčejné lidi proti sobě je odsouzeníhodný nesmysl. Až se vláda chytí za nos (čemuž nevěřím) nebo padne, pak můžeme řešit to ostatní.

bleskplesk ( 15. června 2011 22:03 )

A následně vrakoviště.

bleskplesk ( 15. června 2011 22:00 )

Kdo je rodilý Pražák a kdo se do ní přistěhoval hlavně kvůli lepším pracovním příležitostem? Umí to někdo na první pohled odlišit? Ty voloviny k vydírání lidí pečou v Praze ministři a jejich náměstci, kteří do ní přivandrovali z celých Čech, Moravy, Slezska a v nedávné době dokonce i ze Slovenska.

petula81 ( 15. června 2011 21:50 )

a není to náhodou tak, že Pražákům závidíte . Je fajn, že se musíte spoléhat na svojí dopravu, ale kdyby v Praze jeli všichni do práce autem, tak by to bylo jedno velké parkoviště vy chytráci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání