Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Klaus se lekl stávky, zrušil oslavu narozenin

Václav Klaus je zklamnán. Musí oslavu přeložit na jindy
Václav Klaus je zklamnán. Musí oslavu přeložit na jindy  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mivr - 
15. června 2011
13:02

Prezident Václav Klaus (69) si ve čtvrtek pozval na Hrad diplomaty a představitele veřejného života. Chtěl s nimi oslavit své 70. narozeniny, ale včera si to rozmyslel.

 

Odboráři chtějí stávku doprovodit průvodem, který by měl dorazit až k Pražskému hradu. Prezident v minulých dnech jejich stávku ostře kritizoval.

„Prostě nevidím důvod, aby se ti, kteří by v dobré vůli přišli na moje pozvání, stali terčem nějakých zbytečných ataků nezodpovědných odborářů,“ řekl Klaus. Oslavu zrušil bez náhrady, přesouvat ji nehodlá. Odboráři toho litují. Chtěli prý Klausovi „přivést několik tisíc gratulantů“.

kapka6 ( 18. června 2011 20:46 )

Když jsem slyšel pana Klause připomnělo mi to léta 80 a projev pana Gustava Husáka. Ten kdo se dostane k moci lehce zapomíná , jak se tam dostal ! z Občanského fóra se stále jen legenda!

e.44 ( 16. června 2011 11:09 )

Víš velký kulový. Já nepsala o žádných velkých podnikatelých, ale právě o těch malejch a středních co si o sobě rozhodně nemyslej, že jsou pupkem světa. Za to, že nejsou závislý na zaměstnavatelých platěj velkou dřinou a rizikem, že kvůli howadům, co stávkujou jenom proto, že můžou, aniž by to mohlo něco přinést, můžou zkrachovat. Najde jim o žádný horentní výdělky, ani nikoho nevykořisťujou. Naopak dávaj lidem práci a slušný platy, který by většinou ve státním nedostávali ani náhodou. To jenom takový blbci, jako ty, jim záviděj, aniž by vlastně věděli co, ale sami nemaj ani desetinu odvahy a pracovitosti, jaká je na takové podnikání nutná. Ty seš totiž dost nechutnej sobec. Tebe se to nedotkne, tak co se starat o druhý. Mě se ta dnešní šaškárna čirou náhodou taky nedotkne, ale to mi nebrání v tom, abych viděla ty kolem sebe, kterým může hodně ublížit a necítila s nima a nepomohla těm, kterým můžu. Oni to totiž nejsou žádný kapitalistický hyeny, jak je popisuješ.Jsou to normjální pracovití obětaví lidi, co si mezi sebou i pomáhaj, aby jejich zaměstnanci měli co do huby. Ty a tobě podobní jim nesaháte ani po kotníky.

max898 ( 16. června 2011 07:29 )

Já neříkám , že tahle stávka něco změní. Ale od dob komunismu se změnilo hodně věcí. Dneska mají lidé právo stávkovat a vyjádřit své názory. A to že to pocítí i jiní , to je většinou účelem každé stávky. A je dobře když říkáš že to spůsobí lidem ztráty. Protože většina tvých kolegů podnikatelů si o sobě myslí , že jsou pupkem světa a že bez nich to tady nevytrhnem a většina z nich pohrda podle nich tzv "obyčejnými lidmi" tak tady na tom je aspoň vidět co se stane když se "obyčejní lidé" vzepřou. A to že řadě z nich jde jen o své kapsy? Myslím , že vám o zisky vašich konkurentů taky moc nejde.

e.44 ( 15. června 2011 21:08 )

Snad si vážně nemyslíš, že tahle stávka něco změní? Že ne? Že nejseš tak hloupej? Tahle stávka způsobí jenom lidem ztráty. Některejm jenom malý, skoro zanedbatelný, některejm bohužel větší a některem takový, že je můžou i položit. Žádný plus z ní pro lidi nevzejde. Možná změní něco pro pár vyvolenejch, ale pro drtivou většinu lidí z toho nic dobrýho nekouká. Je špatně vymyšlená, špatně zorganizovaná a podle toho, co říkali ve zprávách, se ty odborářský jelita nedokážou domluvit ani mezi sebou, jelikož se perou i mezi sebou o lepší koryta

doodledoctor ( 15. června 2011 21:03 )

Dobrá příležitost pro zloděje. Na kolejích bude celý den bezpečno, nemusí dávat pozor, aby je něco nepřejelo. Jen mám obavy, aby se v pátek ty vlaky opět rozjely. Kdyby se odboráři raději převlékli do montérek, a podotahovali ty šrouby.

Zobrazit celou diskusi