Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Evakuace Prahy: Lidé utíkají před odboráři

Pražané hromadně utíkají z města. Chaos v dopravě přípomíná páteční úprk na chaty a chalupy.
Pražané hromadně utíkají z města. Chaos v dopravě přípomíná páteční úprk na chaty a chalupy.  (Autor: ČTK)
Autor: oj - 
15. června 2011
17:37

Odboráři potvrdili, že stávka ve čtvrtek bude. Pražané hromadně utíkají z města. Dopravní zácpy vrcholí. Všechny únikové cesty z metropole praskají ve švech. Podle Zelené vlny Radiožurnálu středeční doprava připomíná každotýdenní páteční chaos před víkendem.

Podle odborů v Praze nepojedou autobusy, tramvaje ani metro. Dopravní podnik se ještě snaží zajistit alespoň částečný provoz metra, ale odboráři jsou proti. V Praze a okolí vyjede asi třetina autobusů, především na příměstských linkách. Aktuální informace o situaci se dozvíte na telefonní lince Dopravního podniku hlavního města Praha: 296 191 817. Informace též na www.ropid.cz, www.dpp.cz.

Stávkovat nebudou soukromí dopravci jezdící v rámci pražské integrované dopravy. Blokáda ale hlavní město nečeká. Odboráři místo plánovaného blokování magistrály vyrazí ráno na pochod Prahou.

ONLINE ZPRAVODAJSTVÍ ZDE >>

max898 ( 16. června 2011 07:16 )

Ale oni neprotestují za zvýšení svých mezd , ale proti reformám v takovéto podobě jak předkládá tato vláda a ty se týkají všech. To že jde protestovat jen určitá skupina lidí , je podle mě lepší než když nejde vůbec žádna a nespokojenost z vládou vyjadřuje jen na socialních sítich.

max898 ( 16. června 2011 07:13 )

Je zajimavé , že když sme teda už na te Řecké cestě , tak tady naší politici rozdělují 100 tisícové odměny účastníkům odboje a jejich rodinám , a zvyšují jim důchodu v době , kdy všem ostatním říkají , že pokud si nebudou spořit tak za chvíli na důchodu nebude.

9030 ( 15. června 2011 23:00 )

suuri ( 15. června 2011 22:36 )

a odborářské bosse,kteří si jedou na golfový turnaj,tak je mi zle od žaludku a je mi líto těch ubožáků,kteří chtějí podkopat snažení Nečase. Jen si přejte Sobotku a jemu podobné,dopadneme jako vŘecku nebo na Ukrajině

montevideo ( 15. června 2011 21:24 )

A jak s tím souvisí protestní akce jedné úzké profesní skupiny za zvýšení své vlastní životní úrovně?

Zobrazit celou diskusi