Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Máma oběti: Bojím se pomsty pirátů silnic!

Autor: Richard Veselý, Kbali - 
27. května 2011
05:17

Zabili jim syna a nyní se bojí i o osud svých malých dětí. Rodiče Daniela Ryčla (†25), kteří v Blesku otevřeně promluvili o tragické a zbytečné smrti svého syna, se obávají odplaty silničních pirátů. „Mám strach, aby se teď nesnažili pomstít na našich malých dětech,“ svěřila se Danova nevlastní máma Hana. Oba řidiči, kteří zřejmě tragédii svou bezohlednou jízdou způsobili, zatím prý házejí vinu jeden na druhého.

Obrovský smutek, který Ryčlovi zažívají po tragické smrti syna Daniela, jako by sám o sobě nestačil. Připojily se k němu i obavy z odplaty viníků nehody, o nichž Ryčlovi otevřeně promluvili.

Bojíme se pomsty od silničních pirátů

„Bojím se, aby se našim dětem něco nestalo. Ti dva lidé jsou podle všeho bezcharakterní a schopní všeho,“ obává se Hana Ryčlová. Ryčlovi mají ještě syna (12) a pětiletá dvojčátka. Oba rodiče si teď ze všeho nejvíc přejí, aby piráti ze silnice R7 neunikli trestu

„Když jsem četla o tom, jak se viníci vymlouvají, dělalo se mi špatně. Oba se teď tváří, jako by byli sami oběti a Dan si za to mohl sám,“ popsala Danova nevlastní máma, která nevěří, že jsou Tomáš Vavřinec a Igor B. nevinní. „Prosíme svědky, aby se ozvali a nenechali se zastrašit. Jednou se něco takového může stát i jim,“ dodala Hana Ryčlová.

Svalují vinu jeden na druhého

Zastupitel Prahy 7 Tomáš Vavřinec odmítá, že by za nehodu jakkoliv mohl. Totéž ale tvrdí i druhý řidič, Igor B. Ten je navíc přesvědčený, že se na něj Vavřinec případ snaží zřejmě hodit. „Já se o té nehodě dozvěděl se zpožděním.

Pan Vavřinec mi nezavolal, protože to celé udělal on. Když jsem jel za jeho autem, neměl jsem přehled, kde se to stalo,“ uvedl Igor B. v rozhovoru pro MF Dnes. „On přesně věděl, co způsobil. A všechno hodil na mě,“ dodal.

Co se vlastně stalo

K tragické nehodě došlo v sobotu odpoledne u Slaného. Na silnici se tu patrně předjížděly sportovní tuningové vozy Nissan GTR. Jeden řídil Tomáš Vavřinec, druhý Igor B. Vozy údajně náhle vjely do protisměru a ohrozily renault. Jeho řidič Daniel Ryčl strhl řízení a sjel ze silnice. Zemřel v nemocnici, jeho přítelkyně Mirka stále bojuje o život. Igora B. policie v úterý obvinila, Tomáš Vavřinec zatím vystupuje jako svědek.

orvet ( 1. června 2011 11:45 )

...ještě jsem chtěla dodat,že smutný na tom je,že tím úhybným manévrem zachránil i ty zasraný hovada,bohužel!

orvet ( 1. června 2011 10:54 )

Raviolko,co to tady plácáte za nesmysly o nějaké závisti.Arogantní hovada,co si své sebevědomí dokazují takovým způsobem,mají sedět za katrem a řidičáky bych jim okamžitě nenávratně odebrala i s auty.Tvrdíte,že něco dokázali!Co prosím vás tak asi bezohlednej rusák a politik dokázali, ti tak jedině něco vytunelovali a rozkradli.Jste hrozně chytrá,jak to mělo u nehody být,modlete se,ať takovým zmetkům nepřijdete nikdy do cesty.Co prosím vás nese za vinu ten nebohej kluk z Renaultu,že si dovolil být zrovna na silnici a normálně,slušně jet..... ?????

orvet ( 1. června 2011 10:26 )

přesně tak,čelní náraz v této rychlosti by byl jasnej ortel pro oba.Takto řidič zachránil aspoň jednoho z nich.

hrneczuhrinevsi ( 29. května 2011 06:38 )

No tak to někdy zkus až pojedeš 90 km/h. a proti tobě někdo 160km/h., zkus to do něho čelně naprat a budeš to mít fakt jistý a kafíčko si dáš až na pravdě boží aspoň bude o jednoho blbce míň.

c3rb3r0s ( 28. května 2011 20:45 )

Největší chyba řidiče té levnější plečky byla že uhnul. Pokud by se srazil s tím druhým čelně, tak náraz absorbují bezpečností pásy, airbagy a konstrukce karoserie vozidla a za hodinku by někde seděli v restauraci na kafíčku jen s pár modřinami. Kdežto když strhneš řízení a začneš se kutálet přes svodidla, stromy a lesy tak tě to slisuje a z vraku auta tě budou ne vynášet, ale vysypávat. Takže rada pro nezkušené řidiče: Pokud na vás poletí auto čelně v protisměru nikdy se mu neuhýbat.. jedině kdyby to byl kamion, ale tam už to je stejně jedno, protože jediný rozdíl bude na jak velké kousky vás to rozkrájí..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání