Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Rozhovor s matkou: Utopila Petříka (†2)?

Autor: Jiří Čada, apk - 
14. dubna 2011
12:59

Matka malého Petříka (†2), který se doma v Novém Městě na Moravě počátkem tohoto týdne utopil ve vaně plné vody, promluvila pro Blesk.cz. Miladu M. (37) policisté ve středu propustili z policejní cely. Kriminalisté ženu, která je již delší dobu bez práce, podezřívají, že na smrti svého nejmladšího syna má rozhodující podíl vinny.

Jihlavští kriminalisté netrpělivě čekají na kompletní pitevní zprávu tragicky zemřelého malého Péti. Dvouletý chlapec se v pondělí odpoledne utopil ve vaně, kam ho dala jeho matka Milada M. (37). Kriminalisté nyní zjišťují, zda v případě lehkomyslné matky nedošlo k naplnění nedbalostního či úmyslného trestného činu.

„V pátek by měla dorazit do Jihlavy kompletní pitevní zpráva. Do té doby nebudeme poskytovat jakékoliv další informace,“ zdůraznila mluvčí krajských policistů Dana Čírtková. „Ta ženská bude tak jako tak obviněna,“ řekl Blesk.cz hned po té zdroj, který je se smrtí malého Petříka seznámen. Policisté mají stejně jako nyní i Blesk.cz přiznání Milady M., že dítě do vany skutečně sama uložila.

Vanu ucpala zátkou a pustila vodu. Pak z koupelny odešla. Zhruba po deseti minutách přiběhl za matkou do pokoje starší sourozenec Timotej s tím, že bráška už bezvládně plave ve vaně. „Dítě plavalo ve vaně obličejem dolů,“ uvedl policejní zdroj. Malého Petříka už nezachránilo ani téměř hodinové oživování přivolanými záchranáři. Redaktorovi Blesk.cz se povedlo s matkou udělat rozhovor.


Policisté vás podezřívají, že jste Petříka připravila o život úmyslně nebo z nedbalosti. Jak to tedy bylo?

"Proboha, stokrát jsem to tam na policii zopakovala. Nikdy bych své dítě nezabila! (pláč…)"

Jak k té tragédii tedy podle vás v osudné pondělní odpoledne došlo?

"Dala jsem Petříka do vany a pustila mu sprchu. Takhle jsem to dělala pokaždé a nikdy se nic nestalo. Petřík si teplou vodou ze sprchy vždy nahříval bříško. Já tady ležela v pokoji na gauči a měla na uších MP3 přehrávač. Pak sem za mnou přiběhl starší Tim, že ve vaně už je moc vody a Petřík tam plave. Říkal, že se asi utopil."

Co jste v tu chvíli udělala?

"Vylítla jsem z gauče a běžela do koupelny. Uviděla jsem ho, jak plave ve vodě."

Proč jste v té koupelně tak malé dítě nechala ve vodě samotné?

"Vždyť vám povídám, že takhle jsem to dělala vždycky a nikdy se nic nestalo."

Měla jste pět dětí, kde je v současnosti nejstarší Kája (17), Dominik (12), Michalka (10) a Tim (6)?

"Dominika odvezli do ústavu, ten se vrátí asi za čtrnáct dnů. Michalku s Timem má u své sestry jejich otec a Kája je tady u babičky."

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání