Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kluk (2) se topil v nádrži na vodu

Maminka s babičkou ho ztratily z dohledu a on se málem zabil. Život mu vrátili až záchranáři
Maminka s babičkou ho ztratily z dohledu a on se málem zabil. Život mu vrátili až záchranáři  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: Jiří Čada, Kjak, Krvs - 
1. září 2010
21:28

V boj o život malého Jakuba (2) se v jedné z obcí na Jihlavsku změnila po polední siesta jeho maminky a babičky.

Po obědě si společně prohlížely fotografie, aniž by si všimly, že Kubík, který se doposud batolil v jejich blízkosti, náhle zmizel. Málem se utopil v nádrži na dešťovou vodu!

„Klouček se patrně zatoulal u domu k nádrži na dešťovou vodu, která prý byla překryta provizorně kusem plechu. Ten se pod dítětem probořil,“ líčila odpolední drama žena ze sousedství.Když si obě ženy všimly, že je chlapec z dohledu, začaly se po něm shánět. „Pobíhaly tady po zahradě, až si matka všimla bezvládného tělíčka na dně zahradní nádrže,“ popsala Blesku sousedka.

Doživotně poškozený mozek?

V tu chvíli začal souboj s časem. Život již značně promodralého Jakuba visel doslova na vlásku. Ženy okamžitě telefonovaly jihlavským záchranářům. Dispečerka jim po telefonu radila, jak mají dítě oživovat, zatímco do obce už ujížděla záchranka. Klouček se naštěstí poté, co mu odstranili bláto z úst, poprvé nadechl a hlasitě se rozplakal. „Malého pacienta jsme pak převezli na dětské oddělení jihlavské nemocnice,“ omezil se na stručnou informaci primář jihlavských záchranářů Miroslav Havlík.

Také policisté se k případu s pravděpodobně šťastným koncem odmítají vzhledem k věku dítěte vyjadřovat. Záleží na tom, jak dlouho dítě pod vodou bylo. Je možné, že Jakoubkovi nedostatek kyslíku doživotně poškodil mozek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání