Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Chlapeček (1,5) měl vážné popáleniny na obličeji a nohách

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
13. prosince 2008
21:19

Policisté vyšetřují případ vážného popálení rok a půl starého dítěte, které se stalo v sobotu na severním Plzeňsku. Policie zadržela jeho opilého otce.

V této souvislosti zadrželi otce dítěte, který měl zraněného chlapce a jeho dva sourozence na starosti. Kvůli opilosti ale zatím nebyl vyslechnut, řekla krajská policejní mluvčí Martina Kohoutová.

"Policii na případ popáleného dítěte upozornila záchranná služba kolem poledne. Na ubytovně, kde rodina žila, našli policisté spícího opilého sedmačtyřicetiletého muže, který měl na starosti ještě další dvě děti ve věku čtyři a sedm let. Toho jsme zadrželi," uvedla Kohoutová.

Záchranou službu zavolal anonymně zřejmě někdo z ubytovny. Jak zdravotníci zjistili, rok a půl starý chlapec utrpěl vážné popáleniny v obličeji a na nohou a byl převezen do plzeňské fakultní nemocnice. Podle serveru Novinky.cz byl poté převezen na popáleninové centrum na pražských Vinohradech.

"Jestli šlo o týrání, zatím není možné říct. Otec dětí byl opilý, a tak jej bude možné vyslechnout až v neděli. Po třiatřicetileté matce pátráme," uvedla Kohoutová.

Dvě děti, o které se po zadržení otce nemá kdo starat, byly umístěny dočasně do domova dětí pod dohledem sociálních pracovníků. Vyšetřování případu pokračuje.